Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Aneta Gospičová TASR
20. srpna 2024 v 10:39
Čas čtení 1:24

Trump si vymyslel podporu od Taylor Swift. Sdílel obrázek od umělé inteligence

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Trump si vymyslel podporu od Taylor Swift. Sdílel obrázek od umělé inteligence
Zdroj: Kate Green/Getty Images

Podle odborníka je obrázek generován umělou inteligencí nebo upraven klasickým způsobem.

  • Bývalý republikánský prezident USA Donald Trump zveřejnil na internetu zmanipulované snímky zpěvačky Taylor Swift, na kterých údajně vyzývá své fanoušky, známé jako „swifties“, aby v listopadových volbách hlasovali pro Trumpa.
  • Taylor Swift, jejíž vliv na část mladých amerických voličů je nepopiratelný, zatím oficiálně nepodpořila žádného kandidáta v prezidentských volbách v USA, které jsou naplánovány na 5. listopad.
  • V roce 2020 však podpořila demokrata Joea Bidena a obvinila Trumpa, že po celou dobu svého působení v úřadu „rozdmýchává plameny rasismu a nadřazenosti bílé rasy“.

Jak v pondělí informovala agentura Reuters, v příspěvku na Trumpově platformě Truth Social je Taylor Swift oblečena v kostýmu strýčka Sama, jak žádá své fanoušky, aby hlasovali pro Trumpa, který odpověděl statusem: „Přijímám!“.


Hany Farid, odborník na digitální forenzní analýzu z Kalifornské univerzity v Berkeley, uvedl, že obrázek Taylor Swift je buď „vygenerován umělou inteligencí, nebo klasickým způsobem upraven“.


Příspěvek na Trumpově síti je doprovázen fotografiemi žen v tričkách se sloganem „Swifties for Trump“, z nichž některé jsou podle Hanyho Farida typické pro obrázky generované umělou inteligencí. Taylor Swift ani její okolí na statusy bezprostředně nereagovaly.


Obrovské popularity umělkyně se snažili využít jak republikáni, tak demokraté, ale ona se zatím vyhýbala tomu, aby se postavila na některou ze stran. Svůj vliv na fanoušky však demonstrovala loni v září, kdy na Instagramu zveřejnila vzkaz, v němž své příznivce vyzvala, aby se zaregistrovali k volbám na platformě Vote.org.


Organizace, která tuto webovou stránku spravuje, zaznamenala v ten den více než 35 000 nových registrací, což je o 23 procent více než ve stejný den předchozího roku.

19. srpna 2024 v 10:59 Čas čtení 0:24 Policie zveřejnila nové informace o muži, který plánoval útok na koncertě Taylor Swift. Co zjišťoval? Policie zveřejnila nové informace o muži, který plánoval útok na koncertě Taylor Swift. Co zjišťoval?

Taylor Swift, která pochází z venkovského státu Tennessee, začala svou kariéru v country hudbě, kterou mají v USA v oblibě zejména konzervativci. Až do roku 2018, kdy oznámila, že v průběžných volbách v Tennessee podpoří dva kandidáty Demokratické strany, se o své politické názory dělila jen velmi nerada.


Od té doby se také veřejně zasazuje o práva na potrat a práva LGBT+ osob, což jsou témata, která prosazuje demokratická kandidátka Kamala Harris.

Domů
Sdílet
Diskuse