Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
27. srpna 2024 v 13:20
Čas čtení 0:47

Paralympijské hry odstartují již ve středu. Kolik koní veze česká výprava?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Paralympijské hry odstartují již ve středu. Kolik koní veze česká výprava?
Zdroj: Getty

Již ve středu večer započnou slavnostním ceremoniálem XVII. Paralympijské hry v Paříži. Jejich součástí bude i početná česká výprava, která se medailovými ambicemi netají. Podívej se na několik zajímavých čísel, které letošní paralympiádu provázejí.

1 prezident

Prezident Petr Pavel bude čestným hostem letošní paralympiády. Z hlediště si prohlédne utkání lukostřelců a stolních tenistů. Se sportovci pak usedne k obědu v paralympijské vesnici.

2 koně

Součástí české výpravy jsou i dva koně. Ti poputují do Paříže po zemi. V sedlech koní First Love a Ruby Beatle usednou Anastasja Vištálová a Vladimír Votřel při disciplíně paradrezury.

16. října 2023 v 18:00 Čas čtení 1:00 Na letní olympiádu v Los Angeles se vrátí několik sportů. Zařadí se ale i úplně nové Na letní olympiádu v Los Angeles se vrátí několik sportů. Zařadí se ale i úplně nové

8 sportů

Česká výprava se o drahý kov utká hned v osmi sportech. A to v atletice, boccie, cyklistice, jezdectví, lukostřelbě, plavání, stolním tenisu a střelbě.

32 českých sportovců

Oproti minulým hrám v Tokiu nastoupí letos o čtyři sportovce více. Původně měl český paralympijský seznam jmen 33, bohužel stolní tenista Martin Zvolánek nemůže kvůli zdravotním komplikacím nakonec nastoupit.

11 dní

Jedenáct dní bude budou paralympijští sportovci bojovat o 549 sad medailí. Utkají se celkem ve 22 sportech. Paralympiáda se bude odehrávat na 20 stadionech.

50 tisíc diváků

Minimálně tolik lidí bude sledovat zahajovací ceremoniál na Champs-Elysées a Place de la Concorde. Program je stále zahalen tajemstvím, jeho režisérem je Alexander Ekman ze Švédska.

Domů
Sdílet
Diskuse