Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
15. září 2024 v 17:00
Čas čtení 0:50

Vandalismus a krádeže. Pachatelé zneužívají záplav, hasičům vykradli auto

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Vandalismus a krádeže. Pachatelé zneužívají záplav, hasičům vykradli auto
Zdroj: TASR / Pavol Zachar

Ačkoliv tragédie spojená s třídenními usilovnými dešti a záplavami zvedla vlnu solidarity, někteří lidé se rozhodli na cizím neštěstí obohatit. Policie eviduje krádeže i vandalismus.

Neznámý pachatel například v pátek vykradl pražským hasičům výjezdové auto. „Někdo nám vykradl výjezdové vozidlo Kodiaq. Kolega, který byl na noční pohotovosti, přišel o zásahové oblečení a zásahovou obuv,“ napsali pražští hasiči na síti X. Pachatel rozbil boční okénko vozu a vloupal se dovnitř. Policie po něm pátrá.

15. září 2024 v 13:36 Čas čtení 0:43 V Česku kvůli povodním padají domy. To nejhorší na některých místech teprve přijde, varuje premiér V Česku kvůli povodním padají domy. To nejhorší na některých místech teprve přijde, varuje premiér
15. září 2024 v 11:45 Čas čtení 0:50 PŘEDPOVĚĎ: Kdy v Česku přestane pršet? Podívej se, jaký bude příští týden PŘEDPOVĚĎ: Kdy v Česku přestane pršet? Podívej se, jaký bude příští týden
15. září 2024 v 10:06 Čas čtení 1:44 VIDEO: Pohroma v českých městech. Tisíce lidí opouští domovy, ulice jsou pod vodou VIDEO: Pohroma v českých městech. Tisíce lidí opouští domovy, ulice jsou pod vodou

Ke krádeži došlo i na jihu Čech, informoval iDNES. V Písku někdo opakovaně povoloval a zahazoval šrouby na protipovodňové bariéře. „Městská policie opakovaně obdržela hlášení o poškození zábran, což nyní řeší policie. Důrazně žádáme obyvatele, aby zábrany neničili – chrání nás všechny,“ napsal na svůj facebookový profil místostarosta Písku Josef Soumar.

Policie zvyšuje dozor v oblastech zasažených povodněmi. Chce tak zabránit rabování objektů, které museli občané kvůli evakuaci opustit. Pomoci mohou také s evakuací samotnou. „Do obou aktuálně nejvíce zasažených krajů posíláme další desítky policistů z jiných částí republiky. Tito disponují termovizí technikou i prostředky pro noční vidění. Vozidla 4x4 jsou základem,“ uvedla policie na síti X.

K rabování v postižených oblastech naštěstí zatím nedošlo. Takový čin je kvalifikován jako krádež v době živelné katastrofy a pachatelům hrozí sazba dva až osm let ve vězení.

Domů
Sdílet
Diskuse