Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
dnes 30. září 2024 v 15:08
Čas čtení 1:09

VIDEO: Ital všechny šokoval. V živém vysílání se přiznal k vraždě své matky

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Ital všechny šokoval. V živém vysílání se přiznal k vraždě své matky
Zdroj: Pixabay/volně k užití

Padesátiletý Ital se přímo v živém vysílání přiznal k vraždě své matky. Mrazivé interview pořídila televizní stanice Canale 5 těsně předtím, než si pro pachatele přijela policie.

K případu došlo v severoitalské obci Spezzano. Mrtvou osmdesátiletou ženu našla v domě její dcera. Policie od samého začátku předpokládala, že příčinou úmrtí ženy bylo cizí zavinění. Hlavním podezřelým byl její syn Lorenzo Carbone, který s matkou v domě bydlel. Informoval o tom server Novinky.

30. září 2024 v 12:00 Čas čtení 1:02 Gang v Británii vykořisťoval 16 lidí z Česka. Pracovali jako moderní otroci ve fast foodu Gang v Británii vykořisťoval 16 lidí z Česka. Pracovali jako moderní otroci ve fast foodu
30. září 2024 v 10:39 Čas čtení 1:03 Do Česka se dostává nový lék na obezitu, stojí tisíce. Nutné je však dbát i na zdravý životní styl Do Česka se dostává nový lék na obezitu, stojí tisíce. Nutné je však dbát i na zdravý životní styl
29. září 2024 v 16:10 Čas čtení 1:06 Tohle uvidíš jen jednou za život. V blízkosti sluneční soustavy vybouchne hvězda Tohle uvidíš jen jednou za život. V blízkosti sluneční soustavy vybouchne hvězda

Muž po činu ihned zmizel a před policií se ukrýval. Když se v jednu chvíli z nevyjasněných důvodů rozhodl vrátit domů, narazil na reportéra a kameramana redakce Canale 5, kteří přijeli pořídit ilustrační záběry domu. Ti sice zavolali policii, dobu před jejím příjezdem se ale rozhodli využít k exkluzivnímu rozhovoru s Carbonem.

Carbone byl evidentně rozrušený a s rozhovorem souhlasil. Se slzami v očích pak přiznal, že matku, jež trpěla demencí a vyžadovala neustálou péči, zabil právě on. „Už jsem to nemohl snášet. Ano, udělal jsem to instinktivně,“ řekl Carbone. Když se ho reportér zeptal, zda ji uškrtil, odpověděl: „Nejdřív jsem to zkusil s polštářem. Pak jsem sundal povlak na polštář a zkusil jsem to s ním. Nato jsem použil stuhy.“

„Proč jsem to udělal? Nevím. Ale už jsem to nemohl vydržet. Matka trpěla Alzheimerovou chorobou, nemohl jsem to zvládnout,“ uzavřel Carbone rozhovor před tím, než ho zatkla policie.

Redakce Canale 5 za neuvážený rozhovor sklidila kritiku, a to i od konkurenčních médií. Mnozí redakci obviňují ze snahy zneužít rozrušení muže, zároveň poukazují na to, že získat od vraha doznání není práce médií, ale policie. Podle konkurenční TG La7 byl rozhovorem porušen etický kodex médií.

Canale 5 se brání tím, že reportér policii před interview zavolal a jeho diváci mají právo na informace.

Domů
Sdílet
Diskuse