Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
TASR
dnes 20. října 2024 v 8:57
Čas čtení 0:27

Severní Korea vyslala 20 balonů s odpadky nad Jižní Koreu. Má jít o odvedu za letáky s kritikou režimu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Severní Korea vyslala 20 balonů s odpadky nad Jižní Koreu. Má jít o odvedu za letáky s kritikou režimu
Zdroj: TASR/AP

Šlo o domovní odpad, převážně papír a plasty, který neobsahoval žádné nebezpečné látky.

Severní Korea od sobotní noci vypustila směrem do Jižní Koreje asi 20 balonů s nákladem odpadků. V neděli to uvedla jihokorejská armáda, TASR informuje podle agentury YNA.

14. října 2024 v 9:17 Čas čtení 1:20 Nejhorší česká piva podle turistů: Nejvíc se propadly tři značky Nejhorší česká piva podle turistů: Nejvíc se propadly tři značky

Sbor náčelníků štábů jihokorejské armády (JCS) uvedl, že v pohraniční oblasti se našla část nákladu balonů. Šlo o domovní odpad, převážně papír a plasty, který neobsahoval žádné nebezpečné látky.

Počet nalezených věcí nemusí nutně odpovídat počtu balonů, protože náklad každého balonu o průměru 2 až 4 metry obsahuje několik menších sáčků.

Od konce května Korejská lidově demokratická republika vypustila do Jižní Koreje více než 5 000 balonů s odpadem jako odvetu na letáky s kritikou totalitního režimu na severu, které vypustili z jihu aktivisté a severokorejští přeběhlíci.

Domů
Sdílet
Diskuse