Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Magdalena Trajerová
dnes 23. října 2024 v 11:20
Čas čtení 0:57

Povodně na Jesenicku mají další potvrzenou oběť. Tělo ženy bylo nalezeno až v Polsku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Povodně na Jesenicku mají další potvrzenou oběť. Tělo ženy bylo nalezeno až v Polsku
Zdroj: TASR

Záplavy v Olomouckém kraji si vyžádaly další potvrzenou oběť. Policie oznámila, že identifikovala 27letou ženu z Jesenicka na základě analýzy DNA. Tělo bylo nalezeno v Polsku.

„Od polských kolegů jsme obdrželi výsledky odborného zkoumání DNA provedeného u těla nalezeného v Polsku u obce Hlucholazy. Analýzou bylo potvrzeno, že se jedná o 27letou ženu, kterou jsme pohřešovali od 14. září. Oba pohřešované muže se nám dosud nepodařilo nalézt,“ napsala ve středu policie na síť X.

22. října 2024 v 10:38 Čas čtení 0:48 První sníh je možná blíž, než si myslíme. Meteorologové varují před ochlazením První sníh je možná blíž, než si myslíme. Meteorologové varují před ochlazením

Policie po ženě a dvou dalších mužích pátrá od doby, kdy během povodní v obci Lipová-lázně na Jesenicku spadl automobil do rozbouřené řeky Staříč, informovaly Novinky.cz. Jedna osoba z posádky se zachránila, další tři zůstaly ve voze.

Obec Hlucholazy, kde bylo tělo ženy nalezeno, leží zhruba 20 kilometrů vzdušnou čarou od místa, kde se nehoda stala. Řeka Staříč, která je přítokem řeky Bělé, se na polském území přejmenovává na Biala Glucholazka a nakonec se vlévá do Kladské Nisy na jihozápadě Polska.

21. října 2024 v 10:51 Čas čtení 0:56 Trump měl směnu v McDonald's. Akorát, že vůbec... Trump měl směnu v McDonald's. Akorát, že vůbec...

Podle zpráv českých úřadů měly záplavy na začátku října pět obětí a několik dalších lidí zůstává stále pohřešovaných. Polský premiér Donald Tusk uvedl původně ženu jako oběť povodní v Polsku, až následné testy DNA prokázaly, že se jednalo o ženu pohřešovanou v Česku.

Povodně, které zasáhly střední Evropu v polovině září, měly devastující následky, přičemž Jesenicko bylo jednou z nejvíce postižených oblastí.

Domů
Sdílet
Diskuse