Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová TASR
25. dubna 2023 19:35
Čas čtení 1:04

Má Putin dvojníka a schovává se v bunkru? Ke spekulacím se nyní vyjádřil Kreml

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Má Putin dvojníka a schovává se v bunkru? Ke spekulacím se nyní vyjádřil Kreml
Zdroj: TASR/AP/Kremlin Pool

Ke zdravotnímu stavu ruského prezidenta se vyjádřil mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

Kreml se vyjádřil ke spekulacím o tom, že ruský prezident Vladimir Putin má dvojníky a sám se schovává v atomovém bunkru. Mluvčí Dmitrij Peskov označil tyto informace za lživé. Agentura TASR o tom informovala na základě úterní zprávy agentury Reuters.

24. dubna 2023 17:15 Čas čtení 2:16 5 nejlepších akcí v Praze: Vyraz na koncert Avril Lavigne nebo Noční běh pro Světlušku 5 nejlepších akcí v Praze: Vyraz na koncert Avril Lavigne nebo Noční běh pro Světlušku

Putin je podle mluvčího stále „megaaktivní“

„Pravděpodobně jste slyšeli, že má Vladimir Putin mnoho dvojníků, kteří místo něj pracují, zatímco on sám sedí v bunkru,“uvedl Dmitrij Peskov se smíchem a s vysvětlením, že se jedná o lež. Putin podle mluvčího vždy byl a stále je „megaaktivní“ a jeho spolupracovníci s ním jen stěží dokáží držet krok. „Energii mu můžeme jen závidět. Samozřejmě že v žádném bunkru nesedí,“ řekl Peskov a popřel i to, že by byl ruský prezident nemocný.

V Rusku se mají příští rok uskutečnit prezidentské volby. Putin zatím nesdělil, zda se bude ucházet o znovuzvolení. Sedmdesátiletý prezident je u moci od roku 1999. Funkci vykonával v letech 2000 až 2008 a poté od roku 2012 až dodnes. Kromě toho byl také premiérem. V roce 2021 podepsal zákon, který mu umožní ucházet se o funkci prezidenta ještě dvě šestiletá volební období, což může prodloužit jeho vládu až do roku 2036.

25. dubna 2023 16:39 Čas čtení 1:36 Bojíš se mouky plné pesticidů? České ministerstvo vyvrací hoaxy o obilí z Ukrajiny Bojíš se mouky plné pesticidů? České ministerstvo vyvrací hoaxy o obilí z Ukrajiny

Informaci, že má Putin dvojníka, zveřejnila loni v říjnu ukrajinská rozvědka. Podle ní má Putin minimálně tři dvojníky. O tom, že místo Putina vystupuje někdo jiný, se spekulovalo také v květnu po moskevské přehlídce ke Dni vítězství. „Putin je vážně nemocný, a když zemře, jeho smrt budou zatajovat týdny, ne-li měsíce,“ řekl tehdy zdroj z britských tajných služeb. „Je zde také možnost, že už mrtvý je,“ dodal. Zároveň upozornil, že takové informace se teď nedají zjistit.

Domů
Sdílet
Diskuse