Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková TASR
26. dubna 2023 v 15:07
Čas čtení 0:36

Jedeš na Slovensko? Připrav si občanku, na hranicích tě čekají kontroly

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Jedeš na Slovensko? Připrav si občanku, na hranicích tě čekají kontroly
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Slovensko zavede od 24. května do 8. června kontroly na státních hranicích. Primárním důvodem je podle ministerstva vnitra konání mezinárodní bezpečnostní konference Globsec.

Konference Globsec se bude konat 29. až 31. května. „Zúčastní se jí významné politické a jiné osobnosti veřejného života z Evropy a z ostatních částí světa. Prioritou je proto zajistit vysoký bezpečnostní standard této významné mezinárodní akce,“uvedl ministr vnitra Roman Mikulec.

Pozemní hranice ČR s Polskem, Českem, Rakouskem a Maďarskem bude možné překračovat pouze na vybraných hraničních přechodech. Výjimku tvoří složky integrovaného záchranného systému nebo osoby vykonávající práce na zemědělských pozemcích, které při své činnosti nepřekročí vzdálenost pěti kilometrů od vnitřní hranice. Vlaková a letecká mezinárodní doprava nijak omezena nebude. Na svém webu to uvádí TASR

Pokud jedeš na Slovensko z Česka nebo z jiné země Evropské unie, postačí ti k cestování občanský průkaz. Slovenské ministerstvo vnitra doporučilo mít při překračování hranice připravené potřebné dokumenty, aby nedocházelo ke zbytečnému zdržování. „Policejní sbor bude tato opatření provádět tak, aby docházelo pouze k minimálnímu vytváření čekacích dob na vnitřních hranicích Slovenské republiky,“uvedl resort.

Domů
Sdílet
Diskuse