Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Kateřina Viková
15. června 2023 v 17:09
Čas čtení 0:43

Video: Ekoaktivistky rozetřely barvu na Monetův obraz

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Video: Ekoaktivistky rozetřely barvu na Monetův obraz
Zdroj: Twitter/@vatmarker

Ekologické aktivistky ve středu pomazaly malbu Clauda Moneta ve Stockholmu červenou barvou, aby upozornily na to, že by švédská vláda měla dělat více pro ochranu planety.

Švédské ekologické aktivistky se ve čtvrtek zaměřily na malbu Clauda Moneta ve stockholmském Národním muzeu. Na ochranné sklo natřely červenou barvu a přilepily si k němu ruce. K akci se přihlásila organizace Återställ Våtmarker, v překladu „Obnovte mokřady“. 

Dvě aktivistky ve švédštině skandovaly „Klimatická situace je naléhavá“ a „Naše zdraví je ohroženo“. Zástupci hnutí tvrdí, že švédská vláda neplní své mezinárodní závazky v oblasti politiky životního prostředí.

Monetovo dílo „Umělcova zahrada v Giverny“ z roku 1900 nyní zkoumá konzervační tým muzea, aby zjistil, zda byla malba poškozena. Hnutí na svůj facebookový profil v souvislosti s akcí napsalo, že „nádherné zahrady, jako ta na Monetově obraze, se brzy stanou jen vzdálenou vzpomínkou

21. října 2024 v 7:00 Čas čtení 2:22 Jak si ozelenit feed? Doporučujeme ti nejlepší greenfluencers na českém instagramu Jak si ozelenit feed? Doporučujeme ti nejlepší greenfluencers na českém instagramu

Muzeum se od činů, při kterých hrozí poškození uměleckého díla či kulturního dědictví, distancovalo. „Kulturní dědictví má velkou symbolickou hodnotu a je nepřijatelné na něj útočit nebo ho ničit bez ohledu na účel,“ uvedl ředitel muzea Per Hedström.

Domů
Sdílet
Diskuse