Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Veronika Dlesková TASR
20. června 2023 v 11:39
Čas čtení 0:38

Video: V zábavním parku Europa-Park vypukl obrovský požár. Hasiči evakuovali desítky tisíc lidí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Video: V zábavním parku Europa-Park vypukl obrovský požár. Hasiči evakuovali desítky tisíc lidí
Zdroj: Twitter/@Lara28742634061

Největší zábavní park v Německu Europa-Park v pondělí zachvátily plameny. Z místa bylo evakuováno 25 tisíc lidí. Podle tamní policie nebyl nikdo zraněn.

Německý Europa-Park zasáhl v pondělí rozsáhlý požár. Ten se měl rozšířit na atrakci Zauberwelt der Diamanten (Kouzelný svět diamantů), kudy vede takzvaný alpský expres a vodní dráha, které jsou součástí tematické oblasti věnované Rakousku. Požár vypukl přibližně v 16:40 a park byl kompletně uzavřen v 17:30. 

Požár pravděpodobně způsobila technická chyba. Vyšetřování ale potrvá ještě několik týdnů. 

Z místa bylo evakuováno asi 25 tisíc lidí a podle tamní policie nebyla hlášena žádná zranění. „Aktuálně nevíme nic o zraněných osobách,“uvedla policie. Incident není prvním svého druhu, který se v zábavním parku stal. V květnu 2018 tam požár zranil sedm policistů a hasičů.

7. června 2023 v 13:00 Čas čtení 6:10 Aby dostali tělo ven, museli atrakci rozebrat: Toto je 10 tragických nehod z Disneylandu Aby dostali tělo ven, museli atrakci rozebrat: Toto je 10 tragických nehod z Disneylandu

Europa-Park se nachází ve městě Rust na jihozápadě Německa u hranic s Francií. Park se skládá ze 16 částí s tematikou různých evropských zemí a z prostředí fantasy světa. Loni místo navštívilo rekordních 6 milionů lidí. 

Domů
Sdílet
Diskuse