Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
21. června 2023 v 10:53
Čas čtení 0:33

Pátrání po zmizelé ponorce pokračuje. Sonary zaznamenaly zvuky bouchání, lidem uvnitř brzy dojde kyslík

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Pátrání po zmizelé ponorce pokračuje. Sonary zaznamenaly zvuky bouchání, lidem uvnitř brzy dojde kyslík
Zdroj: Screenshot/Twitter/@ThePopTingz

Ponorka, která vozila turisty k vraku potopené lodi Titanic, se stále pohřešuje. Lidem, kteří jsou na její palubě uvězněni, dojde kyslík kolem čtvrtečního poledne. „Naděje na záchranu stále existuje,“ uvádí vládní dokument.

Ponorka se ztratila v pondělí a na její palubě je uvězněno pět lidí. Během úterního pátrání sonar na moři zachytil zvuky bouchání. S odkazem na vládní dokument o tom informuje CNN. Z dokumentu však nebylo jasné, jak dlouho bouchání trvalo.

19. června 2023 v 17:34 Čas čtení 0:43 Za záhadných okolností zmizela ponorka, která vozí turisty k vraku Titaniku (Aktualizováno) Za záhadných okolností zmizela ponorka, která vozí turisty k vraku Titaniku (Aktualizováno)

Další aktualizace navíc naznačila, že bylo slyšet více zvuků, z nichž některé nebyly identifikovány jako výše zmiňované bouchání. „Byla slyšet další akustická zpětná vazba, která pomůže při vektorování povrchových prostředků a také naznačuje pokračující naději na přežití,“píše se v dokumentu.

V úterý se kanadskému letounu P3 podařilo lokalizovat bílý obdélníkový objekt ve vodě. Loď, která měla provést jeho výzkum, však byla poslána do oblasti, kde byly slyšet zvuky bouchání. 

19. června 2023 v 15:17 Čas čtení 1:16 Žena zemřela, když ji vcucnul motor letadla. Aerolinka zaplatí pokutu 340 tisíc Žena zemřela, když ji vcucnul motor letadla. Aerolinka zaplatí pokutu 340 tisíc

Na technický stav ponorky už po dobu několika let upozorňovali lidé ze společnosti OceanGate i z odborné veřejnosti. Varovali před katastrofickými scénáři a vyzývali ke kontrole podmořského plavidla. O události jsme informovali

Domů
Sdílet
Diskuse