Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
26. června 2023 15:19
Čas čtení 0:31

Video: V řecké turistické destinaci se objevil nejrychlejší žralok světa

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Video: V řecké turistické destinaci se objevil nejrychlejší žralok světa
Zdroj: Wikimedia Commons / Patrick Doll

U řeckého ostrova Zakynthos se ukázal žralok krátkoploutvý. Rybář ho natočil a zveřejnil video na svém Facebooku.

Rybář natočil nejrychlejší druh žraloka, jak plave podél lodi u Zakynthosu, upozornil The Sun. Yiannis Geladas spatřil žraloka krátkoploutvého (také žralok mako) plavat v řeckých vodách. Během klipu volal: „První žralok, kterého jsem kdy v našich vodách viděl.“ Následně dodal: „Podívejte se na něj, nedokážu říct, co je to za druh, ale je to pořádný kus.“

Místní média potvrdila, že byl žralok spatřen u přístavu Zakynthos. Rybář sdělil pro ERT Zakynthosm, že zvíře bylo pozoruhodně klidné. „Nebyl vůbec agresivní, naopak, byl klidný a plaval vedle lodi jako delfín,“ komentoval Geladas.

24. června 2023 15:30 Čas čtení 1:18 VIDEO: Ve Španělsku se objevil za poslední týden už třetí žralok. Český expert řekl, co to znamená VIDEO: Ve Španělsku se objevil za poslední týden už třetí žralok. Český expert řekl, co to znamená

Jedná se o dalšího žraloka, který byl za poslední dobu spatřen v evropských vodách. Jak jsme tě informovali v této zprávě, u španělského pobřeží se v uplynulém týdnu objevili již tři. Posledním spatřeným druhem byl žralok modrý na pláži Aguamarina jižně od Alicante.

Domů
Sdílet
Diskuse