Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
28. června 2023 20:34
Čas čtení 0:42

Kevin Spacey stanul před londýnským soudem. Je obviněn z několika sexuálních napadení

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Kevin Spacey stanul před londýnským soudem. Je obviněn z několika sexuálních napadení
Zdroj: TASR/AP/Steven Senne

Americký herec Kevin Spacey stanul ve středu před londýnským soudem za četná obvinění ze sexuálního napadení. Oscarový herec veškerá nařčení odmítá.

Spacey čelí obvinění ze sexuálních napadení dvanácti mužů, kterých se měl dopustit mezi lety 2001 a 2013. Třiašedesátiletý herec tvrdí, že je nevinný ve všech případech, a věří, že se mu u soudu podaří očistit své jméno a vrátit se k herectví. 

Soud se odehrává v londýnském Southwark Crown Courtu za přítomnosti poroty, na níž bude konečný rozsudek. Soudce Wall před začátkem přelíčení upozornil všech 14 členů poroty na to, že by se neměli nechat ovlivnit médii, která budou o průběhu soudu informovat, nebo slávou obžalovaného. „Mnoho z vás Spaceyho zná nebo vidělo jeho filmy. To vás ale nediskvalifikuje z toho, abyste seděli v této porotě,“uvedl soudce. 

Soudních přelíčení se ve Velké Británii obvykle účastní jen 12 členů poroty. V tomto případě byli dva přidáni, aby se předešlo komplikacím v případě, že by v průběhu soudu některý z porotců zjistil, že zná někoho z údajných obětí nebo někoho jinak spojeného s případem. Soudce také informoval o tom, že skutečný začátek přelíčení bude až v pátek. 

Spaceymu v případě odsouzení hrozí až doživotní pobyt za mřížemi.

Domů
Sdílet
Diskuse