Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
4. července 2023 v 17:37
Čas čtení 0:36

V lomu Velká Amerika zemřeli dva muži. Jeden utonul, druhý si ho fotil a spadl ze skály

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V lomu Velká Amerika zemřeli dva muži. Jeden utonul, druhý si ho fotil a spadl ze skály
Zdroj: REFRESHER/Adéla Ježková

Přímo do lomu Velká Amerika je vstup zakázán. To však nezabránilo smrtelným nehodám.

V lomu Velká Amerika na Berounsku v úterý odpoledne zemřeli zhruba hodinu po sobě dva muži. První z nich utonul, druhý zahynul po pádu ze skály, když fotil zásah záchranářů. Agentuře ČTK to řekla policejní mluvčí Michaela Richterová.

4. července 2023 v 17:06 Čas čtení 2:25 Prezident Petr Pavel a premiér Fiala přivítali v Praze slovenského premiéra. Jednali o obraně i o tom, jak společně ušetřit Prezident Petr Pavel a premiér Fiala přivítali v Praze slovenského premiéra. Jednali o obraně i o tom, jak společně ušetřit

„Před 14:00 jsme od záchranné služby přijali hlášení o tonoucím muži. Na místě policie zjistila, že šlo o skupinu zhruba 20 potápěčů, muž měl zřejmě zdravotní indispozice a začal se topit,“ shrnula mluvčí. Zhruba hodinová resuscitace podle ní nebyla úspěšná.

Akci záchranářů sledoval a fotil seshora lomu jiný muž. Ten při tom ale spadl a utrpěl zranění neslučitelná se životem. Oběma událostmi se nyní zabývají berounští kriminalisté, nařídili soudní pitvu.

4. července 2023 v 15:22 Čas čtení 0:37 Praha: Muž s hady na kolečkách prchal před policií Praha: Muž s hady na kolečkách prchal před policií

Podél lomu vede značená turistická trasa, jedná se o hojně vyhledávanou lokalitu. Přímo do lomu Velká Amerika je vstup zakázán. K nehodě podobné té úterní přitom došlo i v polovině června. Mladý muž tehdy uklouzl na skále a utrpěl zranění, jimž na místě podlehl.

Domů
Sdílet
Diskuse