Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Tereza Šnajdrová TASR
25. července 2023 12:33
Čas čtení 0:40

Mapa požárů: Není to jen Řecko, podívej se, kde všude v Evropě hoří

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Mapa požárů: Není to jen Řecko, podívej se, kde všude v Evropě hoří
Zdroj: EFFIS/volně k použití

Nehoří jen Řecko, ale i další evropské země. Podívej se, které to jsou.

Pohledy téměř celé Evropy se upínají k Řecku, které v současné chvíli bojuje s minimálně dvěma mohutnými požáry. Kvůli lesním požárům na ostrovech Rhodos a Korfu musely být o víkendu evakuovány desetitisíce místních, ale také turisté*turistky, kteří do Řecka přijeli na vytouženou dovolenou, píše TASR. Jenže Řecko není jedinou evropskou zemí, kterou v současné chvíli sužují požáry. Podívej se na mapu, kde všude hoří.

24. července 2023 12:06 Čas čtení 0:27 OBRAZEM: Ničivé plameny sužují Řecko. Za sebou nechávají jen popel a zkázu OBRAZEM: Ničivé plameny sužují Řecko. Za sebou nechávají jen popel a zkázu

Nejvíce medializované jsou požáry v Řecku, konkrétně na ostrovech Rhodos a Korfu, odkud o víkendu musely být evakuovány desetitisíce osob. „Nemohli jsme si ani sbalit, šli jsme 8 kilometrů ve 43stupňovém vedru,“popsal pro Refresher Čech, který zrovna na Rhodosu trávil dovolenou. 

Podle Evropského informačního systému o lesních požárech s ohni bojují už také na jihu Itálie, konkrétně v okolí Palerma, Syrakusy nebo u města Lecce. Několik menších ohnisek požárů hlásí také sever Itálie – Benátky a Milán. 

Lesní požáry, které se však zatím daří držet pod kontrolou, pak najdeš také ve Španělsku, Francii nebo v Bosně a Hercegovině. Podívej se ostatně sám*sama. 

požáry
Zdroj: EFFIS/volně k použití
Domů
Sdílet
Diskuse