Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radka Klučárová
26. srpna 2023 9:28
Čas čtení 0:32

V Evropě udeří rozsáhlé povodně. Zasáhnou i známé dovolenkové destinace, varují meteorologové

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V Evropě udeří rozsáhlé povodně. Zasáhnou i známé dovolenkové destinace, varují meteorologové
Zdroj: Unsplash/Inge Maria/volně k užití

V Itálii, Švýcarsku i Rakousku se očekávají extrémní srážky.

V nejbližších dnech zasáhne Evropu enormní množství srážek. Podle předpovědí se může zopakovat scénář z nedávných týdnů. Ničivé záplavy tehdy zasáhly území Slovinska, informuje iMeteo.sk.

Studená fronta přinese srážkové vlny. Extrémní množství srážek by měli v nejbližších dnech očekávat obyvatelé i turisté v Alpách. Oblast severní Itálie, Švýcarska a Rakouska budou až do úterý trápit vydatné deště.

V některých oblastech meteorologové očekávají až 350 mm srážek za 3 dny. Nápor srážek však nepotrápí pouze alpské území. S počasím se budou muset vypořádat také na severu Itálie, jihu Švýcarska a západě Rakouska. Předpovědi odborníků hovoří o rozvodněných řekách a nebezpečných přívalových povodních. V Itálii hrozí kromě ničivých povodní i masivní sesuvy půdy.

Počasí potrápí i obyvatele v Česku. Meteorologové totiž vydali výstrahu před silnými bouřkami a na části území platí i povodňová bdělost. 

Domů
Sdílet
Diskuse