Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Lukáš Čelka
26. srpna 2023 19:02
Čas čtení 0:52

FIFA suspendovala prezidenta Španělské fotbalové federace poté, co políbil hráčku na ústa bez jejího souhlasu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Prezident tvrdí, že byl polibek „vzájemný“, a o kritice mluví jako o „falešném feminismu“.

Mezinárodní fotbalová federace FIFA dočasně pozastavila všechny aktivity prezidenta Španělské fotbalové federace Luise Rubialese. Toto rozhodnutí přijala v souvislosti s nedávným incidentem, kdy políbil na ústa reprezentantku Jennifer Hermoso poté, co Španělky premiérově triumfovaly na světovém fotbalovém šampionátu, píše CNN.

26. srpna 2023 11:45 Čas čtení 0:44 Šampion UFC Sean O'Malley tvrdí, že může podvádět svou manželku, protože „všechno platí“. Nevěru z její strany ale netoleruje Šampion UFC Sean O'Malley tvrdí, že může podvádět svou manželku, protože „všechno platí“. Nevěru z její strany ale netoleruje

Fotbalistka řekla, že s polibkem nikdy nesouhlasila a cítila se být obětí „impulzivního, sexistického a nemístného chování“. Přestože prezident ze svého postu odstoupit odmítal, Hermoso řekla, že se jí jeho jednání nelíbilo, a společně s celým týmem vítězek odmítla hrát, dokud bude Rubiales ve funkci prezidenta.

Rubiales řekl, že polibek byl z jeho strany spontánní reakcí a federace je na jeho straně. Hráčce dokonce pohrozil dalšími právními kroky. FIFA následně uvedla, že prezidenta suspendovala na 90 dní a zakázala mu Hermoso kontaktovat. Dodala, že další informace poskytne po ukončení disciplinárního řízení, které začalo ve čtvrtek.

Změněná rétorika

Nejdříve Španělská fotbalová federace vyhrožovala hráčce a obvinila ji ze lži. Později se sám Rubiales vyjádřil, že „udělal chybu“.

V pátek však prezident opět vystoupil na mimořádné valné hromadě federace a důrazně řekl, že neodstoupí. Během téměř třicetiminutového projevu shromáždění popsal polibek jako „vzájemný“ a mluvil o „nespravedlivé“ kampani a „falešném feminismu“, což vyvolalo další kritiku.

Domů
Sdílet
Diskuse