Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
23. září 2023 9:22
Čas čtení 0:37

Ukrajina a USA se dohodly na společné výrobě zbraní. Je to historická věc, uvedl Zelenskyj

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Ohlášení zbrojařské spolupráce zveřejnila v pátek kancelář Zelenského na své webstránce.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pátek oznámil, že Ukrajina začne vyrábět zbraně společně se Spojenými státy, informuje stanice Sky News.

Kyjev díky dlouhodobé dohodě bude moci začít vyrábět systémy protivzdušné obrany. V souladu s dohodou vzniknou i nová pracovní místa a průmyslová základna na Ukrajině.

22. září 2023 14:56 Čas čtení 1:00 „Letošního roku jsem se reinkarnoval,“ řekl Brňan strážníkům. Skončil v poutech „Letošního roku jsem se reinkarnoval,“ řekl Brňan strážníkům. Skončil v poutech

Ohlášení zbrojařské spolupráce zveřejnila v pátek kancelář Zelenského na své webstránce krátce po ukončení jeho návštěvy USA.

„Budeme spolupracovat tak, aby Ukrajina vyráběla potřebné zbraně spolu se Spojenými státy. Koprodukce v obraně (obranném sektoru) se Spojenými státy je historická věc,“ uvedl Zelenskyj.

Ukrajina chce s USA vytvořit „obranný ekosystém“

Ukrajina se v poslední době snaží vyvíjet co největší úsilí, aby zvýšila domácí výrobu zbraní. Dohodu o spolupráci podepsalo s USA ministerstvo strategického průmyslu, které má na starost dohled nad výrobou zbraní na Ukrajině.

Zelenskyj bez dalších podrobností dodal, že Kyjev se připravuje na „vytvoření nového obranného ekosystému se Spojenými státy“, aby tak společně vyráběly zbraně a přispěly k posílení svobody a ochrany životů.

Zelenskyj, Biden
Zdroj: TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse