Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
29. září 2023 9:00
Čas čtení 0:43

Rusko hlásí sestřelení 11 ukrajinských dronů. Jednomu se podařilo shodit výbušniny

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rusko hlásí sestřelení 11 ukrajinských dronů. Jednomu se podařilo shodit výbušniny
Zdroj: Pexels/Tayssir Kadamany

Rusko prohlásilo, že v noci na pátek zničilo nad západoruskými oblastmi jedenáct ukrajinských dronů. Jednomu z nich se podařilo shodit výbušniny na elektrickou rozvodnu, což vedlo k přerušení dodávek elektřiny. TASR zprávu převzala z agentury AFP.

Ruské ministerstvo obrany v aplikaci Telegram upřesnilo, že deset těchto bezpilotních letadel bylo zničeno nad Kurskou a jeden nad Kalužskou oblastí.

Gubernátor Kurské oblasti Roman Starovojt uvedl, že tento region se během noci stal terčem masivního útoku ukrajinských dronů. Jeden z nich shodil dvě výbušniny na elektrickou stanici v obci Belaja, která leží jen necelých 25 kilometrů od hranic s Ukrajinou.

„Na jednom z (elektrických) transformátorů vypukl požár. Byly přerušeny dodávky elektrické energie do pěti usedlostí a jedné nemocnice. Na místo vyrazily hasičské posádky,“ napsal Starovojt na Telegramu.

26. září 2023 14:24 Čas čtení 0:33 Kreml opět dělá ramena, brousí si zuby na americké tanky Abrams Kreml opět dělá ramena, brousí si zuby na americké tanky Abrams

Gubernátor dodal, že dodávky elektřiny budou obnoveny, jakmile to bezpečnostní situace umožní. Obyvatele upozornil, aby se sestřelených dronů v žádném případě nedotýkali ani se k nim nepřibližovali. Hrozí totiž nebezpečí jejich samozničení, při kterém by mohlo dojít ke zraněním nebo obětem na životech.

Rusko už ve čtvrtek večer hlásilo zničení dvou ukrajinských dronů nad Belgorodskou oblastí, která sousedí s Kurskou.

Ukrajina od začátku své protiofenzivy v červnu letošního roku uskutečňuje na ruském území ve větší míře útoky bezpilotními letadly, při kterých ojediněle dochází i k poškození budov. Ruské úřady však význam těchto útoků zlehčují, cituje TASR AFP.

Domů
Sdílet
Diskuse