Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radka Klučárová
25. října 2023 v 13:55
Čas čtení 0:38

Na turisty v Egyptě nově útočí agresivní ryba. Největším problémem už nejsou žraloci, tady si dej velký pozor

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Nepříjemnou zkušenost mají turisté také s agresivním bodlokem rudomořským.

Turisty v Egyptě už neohrožují jen žraloci. Lidé by se měli mít na pozoru také před stále častějšími útoky agresivní ryby zvané bodlok rudomořský (Acanthurus sohal). Útočí na mořských mělčinách a způsobuje několikacentimetrové řezné rány, píší Aktuality.sk.

Zkušenosti s rybou mají například slovenští rekreanti. „Dovolenou jsme strávili v Šarm aš-Šajchu. Jelikož jsou v rodině neplavci, při koupání se zdržovali pouze v mělkých vodách. No a právě tam číhala tato ryba. Dokonce se mi stalo, že mě začala pronásledovat. Když jsem vlezl na mělčinu, nedalo se tam koupat. V těchto místech se prakticky nikdo raději nekoupe,“ řekl jeden ze čtenářů Aktualit.

Pestrobarevná ryba používá ostny k tomu, aby odradila jiné druhy ryb od svého teritoria. Člověku však může způsobit i velmi nepříjemná zranění.

O své zkušenosti s deníkem Blesk se v minulosti podělili i turisté z Česka. „Moje kamarádka plavala kolem korálů a ona se o ni otřela tak, že měla řeznou ránu až na kost. Měla pět stehů,“ řekl Jakub.

bodlok červenomorský, ryba
Zdroj: Wikimedia Commons
Domů
Sdílet
Diskuse