Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
25. října 2023 15:51
Čas čtení 1:44

Platila nákupy kreditkou kolegyně? Úřadující královnu biatlonu zadržela policie, hrozí jí i vězení

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Platila nákupy kreditkou kolegyně? Úřadující královnu biatlonu zadržela policie, hrozí jí i vězení
Zdroj: Wikimedia Commons/Sandro Halank/volně k užití

Měsíc před startem nového ročníku Světového poháru řeší Julia Simon trable.

Biatlonistka Julia Simon se měla touto dobou chystat na novou sezonu, která startuje 22. listopadu ve švédském Östersundu. Francouzská superstar má před sebou obhajobu velkého křišťálového glóbu za celkové vítězství ročníku, je také úřadující mistryní světa ve stíhacím závodě. Místo příprav na nadcházející ročník má ale jiné starosti. Kvůli kauze zneužití kreditních karet byla v úterý ráno umístěna do vazby v Albertville. Informoval o tom francouzský sportovní deník L'Équipe.

Sportovkyně vinu odmítá, sama podala trestní oznámení

Kauza se ve francouzském týmu řeší už déle než rok, do veřejného prostoru ale pronikla až letos v červenci. Ukázalo se, že Julia Simon čelí obvinění z neoprávněného použití kreditních karet. Jedna z nich měla dokonce patřit její reprezentační parťačce. 

„Julia Simon měla během Blinkfestivalu v norském Sandnesu použít kartu své týmové kolegyně Justine Braisaz-Bouchet k nákupům na internetu v hodnotě mezi 1000 až 2000 eur. Menší částku pak měla zaplatit z karty dalšího člena týmu. Braisaz-Bouchet si stěžovala u francouzské federace, ale ta situaci nijak neřešila. Proto během zimy podala trestní oznámení,“ informoval tehdy server BiatlonMag na základě zprávy L'Équipe. Médiu zprávu potvrdil Nordic Magazine, který má k francouzskému týmu velmi blízko.

Julia Simon ještě bez problémů zvládla vybojovat celkové vítězství mezi ženami, incident se ale začal více vyšetřovat během přípravy na sezonu 2023/2024. Zřejmě proto francouzská jednička chyběla na tréninkových kempech. Francouzská lyžařská federace udávala jako vysvětlení její absence osobní důvody.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Sama Julia Simon se k situaci poprvé vyjádřila v srpnu. V rozhovoru pro Le Dauphiné Libéré uvedla, že trvá na své nevinně. „Existují nákupy, které byly provedeny kreditní kartou na mé jméno, ​​ale já jsem také obětí téhle kauzy. Mé jméno bylo použito bez mého vědomí. Myslím, že byla ukradena moje identita. Podala jsem trestní oznámení na neznámého pachatele. Nechám to v rukou policie,“ citoval její vyjádření BiatlonMag.

Biatlonistka se k francouzskému týmu připojila až na začátku října, předtím trénovala individuálně. Minulý víkend se konal francouzský šampionát, kde úřadující vítězka Světového poháru stála na stupních vítězů po boku zmíněné Braisaz-Bouchet.

Francouzská policie má v následujících dnech biatlonistku vyslechnout a sdělit jí, zda bude čelit trestnímu stíhání kvůli podezření z krádeže a zpronevěry. Vyšetřování prodloužilo složité prověřování důkazů, zejména identifikace IP adres. Pokud by Julii Simon obvinili, hrozí jí podle médií peněžitý trest ve výši 375 tisíc eur, v přepočtu tedy více než devět milionů korun. Ve hře je ale také pětiletý pobyt za mřížemi.

Domů
Sdílet
Diskuse