Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Peclová
20. listopadu 2023 11:34
Čas čtení 0:43

Půjde Shakira do vězení? Začíná soud se slavnou zpěvačkou

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Půjde Shakira do vězení? Začíná soud se slavnou zpěvačkou
Zdroj: Wikimedia/Andres.Arranz/volně k užití

Ve Španělsku v pondělí 20. listopadu stane popová zpěvačka Shakira poprvé před soudem. Čelí obvinění z daňových úniků v letech 2012 až 2014. Za nezaplacení 14,5 milionu eur (zhruba 357 milionů korun) žádá obžaloba více než osmiletý trest.

Slavná kolumbijská umělkyně, kterou španělské úřady už pár let vyšetřují kvůli daňovému podvodu, již podruhé slíbila, že hodlá proti těmto „falešným obviněním“ bojovat. Před podáním žaloby prý zaplatila vše, co jí dle daňového úřadu náleželo, a trvá na tom, že v daném období ve Španělsku dokonce ani nežila, protože její práce vyžadovala „kočovný život“.

20. listopadu 2023 9:03 Čas čtení 1:05 Skandál českých fotbalistů šokoval i zbytek světa. Takhle reagovala zahraniční média Skandál českých fotbalistů šokoval i zbytek světa. Takhle reagovala zahraniční média

Kromě trestu vězení v délce osmi let a dvou měsíců žádá obžaloba také uložení pokuty ve výši 24 milionů eur (588 milionů korun). Tvrdí, že Shakira strávila více než polovinu každého z uvedených let ve Španělsku, přestože předstírala, že žije na Bahamách.

Soudce Jose Manuel del Amo Sanchez, který se zabýval i jinými významnými případy, bude předsedat tříčlennému senátu, který si během procesu, jenž má začít v deset hodin dopoledne, vyslechne více než 100 svědectví. Hudebnice dnes bude vypovídat v prvním z celkových 12 slyšení naplánovaných až do 14. prosince.

Domů
Sdílet
Diskuse