Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
14. prosince 2023 16:01
Čas čtení 0:49

Zemřela žena, která obvinila herce Depardieua ze znásilnění. Mluví se o sebevraždě

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Několik francouzských médií uvedlo, že Debever zemřela 7. prosince ve věku 60 let a příčinou její smrti byla sebevražda.

Francouzští vyšetřovatelé vyšetřují smrt herečky Emmanuelle Debever. Ta byla jednou z prvních žen, které obvinily francouzského herce Gérarda Depardieua ze sexuálního obtěžování. Ve čtvrtek o tom informovala agentura TASR.

Několik francouzských médií uvedlo, že Debever zemřela 7. prosince ve věku 60 let, přičemž příčinou její smrti byla sebevražda. Ve stejný den tamní televize odvysílala pořad, který se zabýval obviněními ze sexuálního obtěžování a násilí, jimž Depardieu čelil.

Emmanuelle Debever ve filmu Danton, kde si zahrál i Gérard Depardieu.
Emmanuelle Debever ve filmu Danton, kde si zahrál i Gérard Depardieu. Zdroj: Gaumont / MIDO Film

Partner herečky ještě 29. listopadu oznámil policii, že jeho přítelkyně odešla z domu a zanechala mu znepokojivý vzkaz. Policie poté objevila tělo ženy, která skočila z mostu přes řeku Seinu, a okamžitě ji převezla do nemocnice. Její život se však zachránit nepodařilo.

Po hereččině smrti média informovala, že si stěžovala na Depardieuovo nevhodné chování. V příspěvku zveřejněném na facebooku už v roce 2019 se Debever zmínila o hercově chování během natáčení filmu Danton v roce 1983. Obvinila Depardieua například z toho, že jí strkal ruce pod sukni.

18. června 2023 16:00 Čas čtení 2:45 Co dělat, když tě někdo začne osahávat na veřejnosti: Pomůže ti, když budeš křičet a prát se? Ptali jsme se expertů Houdkových Co dělat, když tě někdo začne osahávat na veřejnosti: Pomůže ti, když budeš křičet a prát se? Ptali jsme se expertů Houdkových

Podle několika lidí podala Debever v roce 2019 na Depardieua stížnost za znásilnění a sexuální napadení. S jejími stížnostmi však údajně nikdo nic neudělal. Francouzská prokuratura ve středu tato obvinění nepotvrdila. Úřady začaly Depardieua vyšetřovat kvůli obvinění ze znásilnění v roce 2020. Ze sexuálního obtěžování nebo napadení ho obvinilo nejméně 13 žen.

Domů
Sdílet
Diskuse