Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Karolína Fejtová
17. prosince 2023 14:30
Čas čtení 0:28

Pozor! Meteorologové varují před mrznoucí mlhou, výstraha platí v těchto krajích

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pozor! Meteorologové varují před mrznoucí mlhou, výstraha platí v těchto krajích
Zdroj: Usplash/Aaron Burden/volně k užití

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varuje před mrznoucími mlhami. Objevit by se měly od nedělních deseti hodin večer do pondělních deseti ráno.

S mrznoucími mlhami hrozí snížená dohlednost. Meteorologové tedy doporučují v případě jízdy autem snížit rychlost a jet velmi opatrně. Déletrvající mrznoucí mlhy mohou vést až k tvorbě námrazy, což by znamenalo hrozící nebezpečí smyku. Výstraha platí 12 hodin, mrznoucí mlhy se začnou objevovat v neděli v deset hodin večer.

17. prosince 2023 10:22 Čas čtení 1:03 Předpověď počasí: Kolik stupňů bude na Vánoce a kde bude sněžit? Předpověď počasí: Kolik stupňů bude na Vánoce a kde bude sněžit?

Pozor by si měli dát obyvatelé Královéhradeckého, Jihomoravského a Zlínského kraje. Výstraha platí také pro většinu Libereckého či Olomouckého kraje.

Mrznoucí mlhy se vyskytnou i na severu Středočeského kraje (Lysá nad Labem, Mělník, Mladá Boleslav, Mnichovo Hradiště, Nymburk, Poděbrady), v části Jihočeského kraje (České Budějovice, Milevsko, Písek, Soběslav, Tábor, Týn nad Vltavou) a části Pardubického kraje (Česká Třebová, Holice, Lanškroun, Moravská Třebová, Pardubice, Přelouč, Svitavy, Ústí nad Orlicí, Žamberk).

Výstraha.
Výstraha. Zdroj: Český hydrometeorologický ústav
Domů
Sdílet
Diskuse