Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Marek Pros
22. prosince 2023 v 11:23
Čas čtení 0:24

Fakulta zveřejnila fotku a jméno jedné z obětí, střelbu nepřežila ředitelka

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Fakulta zveřejnila fotku a jméno jedné z obětí, střelbu nepřežila ředitelka
Zdroj: Ústav hudební vědy FF UK

Ústav hudební vědy informoval, že jeho ředitelka Lenka Hlávková včerejší útok nepřežila.

„S hlubokou lítostí oznamujeme, že včerejší nadějeplné zprávy se bohužel nepotvrdily. Na základě ověřené informace od rodiny a s jejím svolením oznamujeme, že naše kolegyně a ředitelka Ústavu hudební vědy FF UK Lenka Hlávková včerejší útok nepřežila. Vyjadřujeme hlubokou soustrast všem pozůstalým, v první řadě rodině,“ napsal Ústav hudební vědy FF UK na facebooku.

22. prosince 2023 v 14:15 Čas čtení 0:22 VIDEO: Policie zveřejnila autentické video přímo ze zásahu na fakultě VIDEO: Policie zveřejnila autentické video přímo ze zásahu na fakultě

„Je to pro nás všechny nesmírně krutá zpráva. Zůstávejme ve vzájemné podpoře,“ dodal.

Střelba v centru Prahy je nejtragičtějším případem v historii Česka. Útočník na fakultě podle policie zabil 14 lidí, 25 je zraněno, z toho deset lidí těžce. Mrtvý je i střelec, který zřejmě spáchal sebevraždu.

Domů
Sdílet
Diskuse