Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Karolína Fejtová
31. ledna 2024 15:30
Čas čtení 0:40

Reportér Tomáš Lachman se léčí po úrazu mozku, jeho přátelé založili sbírku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Reportér Tomáš Lachman se léčí po úrazu mozku, jeho přátelé založili sbírku
Zdroj: Donio

Letošní mistrovství světa v biatlonu v České televizi nebude komentovat Tomáš Lachman. Následkem zranění mozku se zotavuje v Lázních Bělohradě. Na jeho léčbu můžeš přispět i ty.

Tomáš Lachman loni v květnu spadl ze schodů a poranil si mozek. Spoustu týdnů byl v umělém spánku a absolvoval několik operací. Nyní je upoutaný na lůžku, už začal mluvit, svaly však zatím ještě neovládá. Jeho kolegové a přátelé na dárcovském serveru Donio založili sbírku, jejíž výdělek půjde na potřebné pomůcky pro Lachmanovu léčbu. Od středy 31. ledna, kdy byla sbírka spuštěna, se vybralo zhruba 195 tisíc.

29. listopadu 2023 13:03 Čas čtení 0:58 Biatlonový reportér Tomáš Lachman je po těžkém úrazu, komentovat závody bude bývalá hvězda tohoto sportu Biatlonový reportér Tomáš Lachman je po těžkém úrazu, komentovat závody bude bývalá hvězda tohoto sportu

„Sbírku vyhlašujeme proto, abychom pro Tomáše zajistili pokračování specializované komplexní neurorehabilitační péče a individuálních pomůcek, které by ho alespoň částečně vrátily do běžného života. Především domů k rodině,“ píšou jeho kolegové a přátelé do popisku sbírky na Donio, která je otevřena do konce března. Přispět na ni můžeš tady.

Lachman působil jako sportovní komentátor v České televizi, kde se věnoval především biatlonu. Zabýval se však i jinými významnými domácími i světovými sportovními událostmi.

30. ledna 2024 9:35 Čas čtení 0:46 Další medaile pro Česko. O zlato si zahrají hokejisté do 16 let, kdy a kde jim můžeš fandit? Další medaile pro Česko. O zlato si zahrají hokejisté do 16 let, kdy a kde jim můžeš fandit?

Do týmu komentátorů biatlonu se na konci listopadu přidala držitelka tří medailí z olympijských her a dvojnásobná mistryně světa Gabriela Soukalová, která zastala Lachmanovu pozici při přenosech Světového poháru.

Domů
Sdílet
Diskuse