Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
29. února 2024 8:36
Čas čtení 0:28

Zaútočí Rusko na další evropskou zemi? Opakuje se scénář podobný invazi na Ukrajinu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zaútočí Rusko na další evropskou zemi? Opakuje se scénář podobný invazi na Ukrajinu
Zdroj: TASR/AP Grigory Sysoev

Moskva považuje ochranu Podněstří za svou prioritu, ale Moldavsko mluví o propagandě.

Rusko ve středu oznámilo, že jeho prioritou je ochrana obyvatel Podněstří, které ve stejný den požádalo Moskvu o ochranu před nátlakem Moldavska. Kišiněv označil požadavek svého separatistického regionu za propagandistické prohlášení.

28. února 2024 15:10 Čas čtení 0:43 Do Evropy dorazí saharský prach. Oblohu zabarví do žluta, může způsobit i zdravotní problémy Do Evropy dorazí saharský prach. Oblohu zabarví do žluta, může způsobit i zdravotní problémy

„Ochrana zájmů obyvatel Podněstří, našich krajanů, je jednou z našich priorit,“ uvedlo ruské ministerstvo zahraničí. Opakuje se tak podobný scénář jako při invazi na Ukrajinu.

Moldavská vláda ve středu žádost podněsterského parlamentu odmítla a označila ji za propagandistické prohlášení, uvedl moldavský vicepremiér Oleg Serebrian na sociální síti Telegram. Vláda podle něj také připomněla, že Podněstří těží z mírové a bezpečnostní politiky a hospodářské integrace s Evropskou unií.

Podněsterská republika se nachází na jihozápadě Ukrajiny. V roce 1992 vyhlásila nezávislost, ale nebyla mezinárodně uznána a je považována za součást Moldavska.

Domů
Sdílet
Diskuse