Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
21. března 2024 15:21
Čas čtení 0:37

Toalety jako magnet na turisty. V této zemi mají nejluxusnější veřejné záchody na světě

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Toalety jako magnet na turisty. V této zemi mají nejluxusnější veřejné záchody na světě
Zdroj: Unsplash / 99.films

Neobvyklou turistickou atrakcí se staly záchody v čínském Nan-ťingu. Návštěvníky zaujmou luxusní barevnou kombinací i pohodlím.

Záchod se navíc nenachází v žádném luxusním resortu, jak by většina lidí předpokládala, ale v obyčejném obchodním centru. Jedná se o obchodní středisko Deji Plaza; neobvyklé záchody se nachází v šestém patře.

21. března 2024 10:47 Čas čtení 0:29 Horor v nizozemské zoo! Žák základní školy tam zabil 11 zvířat Horor v nizozemské zoo! Žák základní školy tam zabil 11 zvířat

Nasvícená oválná zrcadla, pozlacené lustry a podlaha ve stylu art deco, to vše toalety nabízí. Pro komfort návštěvníků nechybí ani měkká křesílka a odkládací stolky. Ty svým tvarem připomínají zahradní pítko pro ptáky a perlové lastury. Celý interiér je laděn do černo-zlaté, barevná kombinace tak ještě více evokuje luxus a láká čím dál více návštěvníků. Fotografie toalet jsou dostupné na stránkách mezinárodního architektonického studia X+living, které za projektem stojí.

Oblíbenosti záchodů v obchodním centru si již všimlo několik velkých značek. „Mnoho lidí přichází, aby si udělali fotky, které potom sdílí na sociálních sítích. Je to fenomenální turistická atrakce,“ uvedla brand manažerka architektonického studia Cecilia Chuang pro Daily Mail. Nabídku obchodů nákupního centra tak díky projektu rozšířily značky jako Jo Malone, Maison Margiela a Burberry.

Domů
Sdílet
Diskuse