Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
17. června 2024 v 12:21
Čas čtení 0:55

Při výbuchu munice ve vojenském areálu zemřel jeden člověk. Další skončili v nemocnici (Aktualizováno)

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Při výbuchu munice ve vojenském areálu zemřel jeden člověk. Další skončili v nemocnici (Aktualizováno)
Zdroj: o.z. Petr Hrušecký, Centrum dopravní výchovy VeV-VA

Ve vojenském areálu Libavá došlo k explozi. Na místě jsou podle všeho zranění.

Aktualizace 15:31  „Během výbuchu ve vojenském výcvikovém prostoru Libavá zemřel jeden voják z povolání. Dalších sedm vojáků z povolání a jeden občanský zaměstnanec byli převezeni do vojenské a fakultní nemocnice v Olomouci. Rodiny zraněných a zemřelého vojáka byly vyrozuměny. Veřejnost budeme o dalším vývoji informovat, nyní prosíme o trpělivost,“ uvedl mluvčí Armády ČR na X.

Aktualizace 13:34 – Podle informací ČTK bylo při výbuchu zraněno devět vojáků, z nichž dva museli být transportováni vrtulníkem a jsou již v péči lékařů. Rozsah zranění nebyl upřesněn.

Oficiální profil Armády ČR na sociální síti X oznámil, že ve vojenském výcvikovém prostoru Libavá došlo k explozi zatím blíže nespecifikované munice.

Na místě jsou údajně zranění. Zasahuje vrtulník záchranné služby a probíhají snahy poskytnout co nejrychlejší pomoc všem postiženým. Událostí se bude zabývat Vojenská policie.

6. června 2024 v 19:18 Čas čtení 2:47 Honza řídil zásah záchranářů během vlakového neštěstí v Pardubicích. Popsal, jak vše probíhalo Honza řídil zásah záchranářů během vlakového neštěstí v Pardubicích. Popsal, jak vše probíhalo

„Vzhledem k tomu, že se jedná o vojenský prostor a o armádu, nemohu sdělit bližší informace. Mohu jen potvrdit, že olomoucká záchranná služba u této události zasahuje, máme tam dvě posádky z Olomouce a na místě vypomáhá také letecká záchranná služba z jiného kraje,“ řekla dnes ČTK mluvčí záchranné služby Lucie Mikisková s tím, že se na místě stále zasahuje.

Zprávu budeme průběžně aktualizovat...

Domů
Sdílet
Diskuse