Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Anna Vondráková
25. července 2024 v 17:42
Čas čtení 0:34

FlixBusem až do Finska. Dopravce spouští novou linku

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
FlixBusem až do Finska. Dopravce spouští novou linku
Zdroj: FlixBus/ tiskové oddělení

Už od září se tak za 39 hodiny dostaneš z Krakova do města Rovaniemi i bez letadla.

Linka povede přes Varšavu, Vilnius, Rigu, Tallin a Helsinky, Baltské moře překoná trajektem. Vyjíždět by autobusy měly z Krakova pět minut před půl osmou ráno a do cíle mají naplánovaný příjezd vždy druhý den ve čtvrt na jedenáct v noci. Podle webu ZDopravy se ceny za nejlevnější jízdenky pohybují okolo tří tisíc korun.

25. července 2024 v 14:28 Čas čtení 0:56 Sexuální zneužívání, dětská práce i terorismus. Oblíbená dětská platforma je prolezlá kriminalitou Sexuální zneužívání, dětská práce i terorismus. Oblíbená dětská platforma je prolezlá kriminalitou

Překvapivě se ale nejedná o nejdelší linku tohoto dopravce. Rekord pořád drží spojení Bordeaux-Bukurešť, cesta zabere 50 hodin.

Do Finska jezdí linky FlixBusu už od roku 2023. Jako první bylo zavedeno spojení z Varšavy do Vaasy a nově bylo do sítě přidáno 13 nových zastávek včetně letiště v Helsinkách.

„Vidíme, jak oblíbené jsou naše spoje do Finska. Většina cestujících volí zastávky na kratších úsecích trasy. Na každé trase se najdou i tací, kteří se rozhodnou projet celou trasu,“ uvedl Michał Leman, generální ředitel FlixBus v Polsku, na Ukrajině a v pobaltských zemích.

Domů
Sdílet
Diskuse