Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Anna Vondráková
28. července 2024 v 15:49
Čas čtení 0:57

Drag queens na zahájení olympiády pobouřily křesťany. Pořadatelé se omluvili

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Drag queens na zahájení olympiády pobouřily křesťany. Pořadatelé se omluvili
Zdroj: Getty Images

V rámci velkolepého zahájení letošních letních olympijských her došlo i na vyobrazení obrazu Poslední večeře. Místo apoštolů však u stolu zasedly drag queens, což pobouřilo křesťany.

„Samozřejmě nikdy nebylo naším záměrem projevit neúctu k jakékoliv náboženské skupině. Zahajovací ceremoniál se snažil oslavit toleranci ve společnosti,“ upozornila dle stanice CNN Prima NEWS v neděli na tiskové konferenci mluvčí organizačního výboru Anne Descamps. „Jsme přesvědčeni, že se nám to podařilo naplnit. Pokud to někoho urazilo, je nám to hluboce líto,“ doplnila.

25. července 2024 v 13:00 Čas čtení 2:02 Zeptali jsme se umělé inteligence, kdo z Čechů a Češek přiveze olympijskou medaili Zeptali jsme se umělé inteligence, kdo z Čechů a Češek přiveze olympijskou medaili

Na sociálních sítích někteří uživatelé ceremoniál ocenili a neměli s ním problém, jiné naopak urazil. „Všem křesťanům na světě, kteří sledují ceremoniál #Paris2024 a cítí se uraženi touto parodií drag queen na Poslední večeři, vězte, že to není Francie, kdo k vám mluví, ale levicová menšina připravená na jakoukoli provokaci,“ napsala například na síti X členka evropského parlamentu Marion Maréchal.

Slavnostní zahájení schytalo i kritiku od Vatikánu. „Tento vysoký ideál byl poskvrněn rouhačským výsměchem jedné z nejposvátnějších chvil křesťanství,“ řekl arcibiskup Vincenzo Paglia v rozhovoru pro list Il Giornale.

2. srpna 2024 v 20:00 Čas čtení 6:31 „Těším se před tisíce diváků. Anti-sex postele mi přijdou jako neúcta.“ Seznam se s kordistou Jakubem Jurkou „Těším se před tisíce diváků. Anti-sex postele mi přijdou jako neúcta.“ Seznam se s kordistou Jakubem Jurkou

To, že jeho záměrem ale nikdy nebyla náboženská provokace, potvrdil i umělecký ředitel Thomas Jolly, který za okázalým zahajovacím ceremoniálem stojí. „Chtěli jsme mluvit o rozmanitosti. Rozmanitost znamená být spolu. Chtěli jsme zahrnout všechny, to je jednoduché,“ řekl v sobotu novinářům.

Domů
Sdílet
Diskuse