Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
15. srpna 2024 v 7:10
Čas čtení 0:33

Ikea chystá revoluci v sestavování nábytku. V Česku se má novinka objevit v roce 2025

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Ikea chystá revoluci v sestavování nábytku. V Česku se má novinka objevit v roce 2025
Zdroj: Unsplash/Alexander Isreb

Obchodní řetězec Ikea tento týden v Německu uvádí na trh první výrobek, při jehož sestavování není potřeba velké množství spojovacího materiálu.

Cílem novinky je ulehčit zákaznictvu proces spojený s montáží nábytku. Nové řešení se jako první objeví u šatní skříně Pax. Zatímco v současné verzi trvá její stavba asi hodinu, díky novince se tento čas zkrátí na 20 minut, informuje server iDnes.cz

8. června 2023 v 12:50 Čas čtení 3:15 Češi a Češky ročně vyhodí nábytek odpovídající 11 milionům křesel. Čeho se zbavují nejvíce? Češi a Češky ročně vyhodí nábytek odpovídající 11 milionům křesel. Čeho se zbavují nejvíce?

Doposud bylo k montáži uvedené skříně zapotřebí 105 šroubů či dalších dílů, které se během sestavování často ztrácely. Výhodou také je, že díky novému způsobu montáže již nejsou potřeba dvě osoby, jako tomu bylo doposud. Uvedenou skříň tak nyní dokáže sestavit člověk sám, a to i na malém prostoru.

Švédská společnost chce svým krokem dosáhnout vyšší udržitelnosti. Skříň totiž při stěhování lze velmi rychle rozložit a následně zase složit, což umožní prodloužit životnost nábytku. 

Vývoj nového systému provázelo přísné utajení, firma totiž chtěla předejít napodobování. Na českém trhu by se skříně Pax měly objevit ve druhé polovině roku 2025. 

Domů
Sdílet
Diskuse