Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
28. srpna 2024 v 16:30
Čas čtení 0:46

V Paříži startuje paralympiáda. Český tým odhalil vlajkonoše

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Letos se této speciální role ujmou bronzoví medailisté z Tokia Anna Luxová a Aleš Kisý.

„Jsem obrovsky rád, je to pro mě pocta. Jsem na šesté paralympiádě a přiznám se, že jsem vždycky ve skrytu duše doufal, jestli bych mohl být tím, kdo vlajku ponese. Je to pro mě malý splněný sen,“ neskrýval nadšení paralympijský atlet.

O vlajkonoších hlasovali tajně sami sportovci. Oznámení proběhlo přímo uprostřed paralympijské vesnice v hlavním městě Francie.

„Je to pro mě čest a radost. Doufám, že to s Alešem při ceremoniálu hezky zvládneme,“ uvedla Luxová. „Nervózní nebudu. V Tokiu mně atmosféra hodně chyběla, o to víc si to teď chci užít,“ dodala.

Zahajovací ceremoniál proběhne ve středu 28. srpna v Paříži na Champs-Elysées a Place de la Concorde. Program je zatím tajný, na místě by ho mělo sledovat zhruba 50 tisíc diváků.

Na letošní paralympiádě bude Česko reprezentovat hned 32 sportovců, tedy o čtyři více oproti té minulé v Tokiu. Představí se hned v osmi sportech a to v atletice, boccie, cyklistice, jezdectví, lukostřelbě, plavání, stolním tenise a střelbě. Čestným hostem letošních her bude i prezident Petr Pavel.

Domů
Sdílet
Diskuse