Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
24. května 2023 14:48
Čas čtení 0:31

Finsko loni zaznamenalo rekordní počet přistěhovalců z Ruska. Takové to nebylo ani po rozpadu Sovětského svazu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Finsko loni zaznamenalo rekordní počet přistěhovalců z Ruska. Takové to nebylo ani po rozpadu Sovětského svazu
Zdroj: TASR/AP/Sasu Makinen/Lehtikuva

Během prvního roku po začátku ruské vojenské invaze na Ukrajinu imigrovalo do sousedního Finska nejvíce Rusů za uplynulých nejméně 30 let, uvedl ve středu finský statistický úřad. TASR informuje na základě zprávy agentury DPA.

V roce 2022 zaznamenalo Finsko více než 6000 ruských přistěhovalců, což je více než dvojnásobný počet oproti předchozímu roku. Počet ruských imigrantů nebyl tak vysoký dokonce ani v roce 1991, kdy se rozpadl Sovětský svaz.

24. května 2023 11:59 Čas čtení 0:28 Policie pátrá po patnáctileté Karolíně z Mladé Boleslavi. Nedorazila do školy a nedala o sobě vědět Policie pátrá po patnáctileté Karolíně z Mladé Boleslavi. Nedorazila do školy a nedala o sobě vědět

Finsko loni zaznamenalo obecně rekordně vysoká čísla v souvislosti s přistěhovalectvím, která se během uplynulých let pohybovala od 29 000 do 36 000, ale během loňského roku přišlo do této skandinávské země, která je členským státem EU, téměř 50 000 lidí.

Jelikož tento počet zahrnuje výlučně přistěhovalce, a ne uprchlíky, nejsou do něj zatím zahrnuti žadatelé o azyl z Ukrajiny, cituje TASR DPA. Podle informací finské rozhlasové stanice Yle obdrželo v roce 2022 ve Finsku ochranný status více než 45 000 Ukrajinek a Ukrajinců. Statistiky ukazují, že nejvíce přistěhovalců do Finska proudí kromě Ruska i z Filipín či Turecka.

23. května 2023 21:21 Čas čtení 0:51 Rusko tvrdí, že v Belgorodské oblasti zlikvidovalo více než 70 ozbrojenců Rusko tvrdí, že v Belgorodské oblasti zlikvidovalo více než 70 ozbrojenců
Domů
Sdílet
Diskuse