Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
9. června 2023 17:10
Čas čtení 0:44

Slovenská kriminální agentura obvinila žáka střední školy z terorismu. Našli u něj materiál na výrobu výbušnin

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Slovenská kriminální agentura obvinila žáka střední školy z terorismu. Našli u něj materiál na výrobu výbušnin
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Žák střední školy v Košicích byl obviněn ze zločinů některých forem účasti na terorismu a rozšiřování extremistického materiálu, a to v souběhu s přečinem projevu sympatie k hnutí směřujícímu k potlačení základních práv a svobod. Informuje TASR.

Příslušníci Národní kriminální agentury (NAKA) provedli akci pod krycím názvem Frajer v součinnosti s Útvarem zvláštního určení PPZ (Lynx Commando). Po čtvrteční razii na jedné ze středních škol byl zadržen žák, pro kterého vyšetřovatel navrhuje vazební stíhání.

„Policisté akci provedli na základě operativních poznatků, jakož i poznatků zajištěných od zahraničních vyšetřovacích orgánů. Policie úzce spolupracovala i s členy pedagogického sboru školy,“ uvedla pro TASR mluvčí Prezídia Policejního sboru (PPZ) Denisa Bárdyová.

9. června 2023 14:21 Čas čtení 0:37 V pouhých 49 letech zemřel významný slovenský výtvarník Erik Binder. Studoval i na pražské AVU u Vladimíra Kokolii V pouhých 49 letech zemřel významný slovenský výtvarník Erik Binder. Studoval i na pražské AVU u Vladimíra Kokolii

Během domovních prohlídek policisté mimo jiné zajistili chemické látky, které lze použít při výrobě výbušnin a pyrotechniky, datové nosiče, výbušninu (trhavinu), jakož i návod na výrobu bomb.

Ředitel Obchodní akademie na Watsonově ulici v Košicích Peter Országh potvrdil, že k razii došlo na této škole. „Košický samosprávný kraj (KSK) jako zřizovatel školy zatím nemá od NAKA bližší informace, které by se týkaly podezření nebo dalších kroků ve vyšetřování,“ řekl pro TASR mluvčí KSK Michal Hudák s tím, že samotný zásah na škole proběhl klidně a bez nutnosti využití donucovacích prostředků.

9. června 2023 13:42 Čas čtení 0:44 Video: Takto dnes lidé bojovali se zatopenou Bratislavou. Cyklista z Ružinova to nevzdával ani v hluboké vodě Video: Takto dnes lidé bojovali se zatopenou Bratislavou. Cyklista z Ružinova to nevzdával ani v hluboké vodě

Osoba po vyzvání příslušníky NAKA podle jeho slov opustila areál školy v jejich doprovodu. „KSK je v intenzivním kontaktu se školou a bude v celé věci maximálně součinný,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse