Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radka Klučárová
6. července 2023 v 12:22
Čas čtení 0:48

Foto: Zlaté cihly, zbraně i svaté ikony. Takto vypadá sídlo Jevgenije Prigožina plné absurdit

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Foto: Zlaté cihly, zbraně i svaté ikony. Takto vypadá sídlo Jevgenije Prigožina plné absurdit
Zdroj: TV Nexta (Twitter)

Jednomu z jeho pokojů dominuje gigantické kladivo s nápisem „pro případ důležitých jednání“.

Portál Nexta na Twitteru zveřejnil fotografie ze sídla vůdce žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenije Prigožina. Záběry byly vyfoceny v den vzpoury (24. 7.), kdy wagnerovci rozjeli pokus o vojenský převrat. V domě Prigožina našli arzenál zbraní, spoustu hotovosti i zlaté cihly. Nachází se v něm ošetřovna, soukromá modlitebna a mnoho dalšího.

Jednomu z pokojů dominuje gigantické kladivo s nápisem „pro případ důležitých jednání“. Mezi osobními věcmi Prigožina se našly i falešné doklady a různé paruky, které by pravděpodobně sloužily k případné změně identity.

V sídle nechybí ani masivní nábytek, zlaté cihly a absurdity, které vlivný Rus shromažďoval.

„Prigožinovi vrátili 10 miliard rublů zabavených při prohlídkách. Vrátili mu i zbraně, včetně pistole Glock, kterou dostal od ministra obrany Sergeje Šojgua,“ přibližuje TV Nexta.

Wagnerovci před téměř dvěma týdny obsadili Rostov nad Donem. Žoldnéřům se podařilo získat kontrolu nad vojenskými objekty ve městě Voroněž. Projeli také oblastí Lipecka a dostali se do blízkosti 150 kilometrů od Moskvy.

Vpodvečer toho dne Prigožin jednotkám vydal rozkaz, aby pochod na Moskvu zastavili. Jejich jednání Putin nejprve označil za bodnutí do zad a vlastizradu. Později jim odpustil. Wagnerovci se po dohodě s Lukašenkem stáhli na území Běloruska.

Domů
Sdílet
Diskuse