Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
14. srpna 2023 18:00
Čas čtení 0:44

Donald Trump může čelit dalšímu stíhání, tentokrát za ovlivňování voleb. Rozhodnutí padne už tento týden

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Donald Trump může čelit dalšímu stíhání, tentokrát za ovlivňování voleb. Rozhodnutí padne už tento týden
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Možné obvinění v Georgii se týká nejen Trumpa, ale i části jeho spolupracovníků, kteří se na snaze ovlivnit volby podíleli.

Státní zástupkyně okresu Fulton vyšetřuje snahy Donalda Trumpa ovlivnit a zvrátit výsledky prezidentských voleb ve státě Georgia v roce 2020. Někteří svědkové nyní dostali na pondělí a úterý předvolání ke slyšení před velkou porotu, která určí, zda bude Trump čelit trestnímu řízení. Rozhodnutí by mělo padnout již tento týden. Informují o tom zahraniční média The New York Times a The Guardian

14. srpna 2023 16:10 Čas čtení 0:48 Americký stát zavádí snídaně a obědy pro studenty zdarma. Platí je milionáři ze svých daní Americký stát zavádí snídaně a obědy pro studenty zdarma. Platí je milionáři ze svých daní

Mezi předvolané svědky patří bývalý zástupce guvernéra v Georgii Geoff Duncan a nezávislý novinář George Chidi. Prokuratura, která vyšetřování Trumpa vede, se zatím k informaci nevyjádřila.

Zahraniční média dále informují o tom, že možné obvinění v Georgii nebude směřovat pouze proti Trumpovi, ale i vůči řadě jeho spolupracovníků a dalších osob, kteří se podle prokuratury na snaze ovlivnit volby podíleli.

14. srpna 2023 11:38 Čas čtení 0:48 Skandál otřásá Nejvyšším soudem USA. Konzervativní soudce Thomas přijímal luxusní úplatky od miliardářů Skandál otřásá Nejvyšším soudem USA. Konzervativní soudce Thomas přijímal luxusní úplatky od miliardářů

Prokuratura začala případ vyšetřovat před dvěma a půl lety, v únoru 2021. Zaměřila se mimo jiné na kontakty někdejšího prezidenta s představiteli státu Georgia, například na telefonát, v němž Trump dva měsíce po listopadových volbách hovořil o potřebě najít nové hlasy ve svůj prospěch. Současný prezident Joe Biden, který Trumpa ve volbách v roce 2020 porazil, v Georgii zvítězil o necelých 12 000 hlasů.

Domů
Sdílet
Diskuse