Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
29. září 2023 v 12:12
Čas čtení 0:50

FOTO: Policie v Praze hledá one-night stand muže, který vědomě šíří HIV. Zkontroluj si, jestli nebyl i ve tvé posteli

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Pražští kriminalisté veřejně upozorňují na muže, který je HIV pozitivní a virus vědomě šíří dál. Nyní pátrají po poškozených, které muž již nakazil.

Kriminalisté třetího oddělení Prahy III se na svém webu obrací na veřejnost s upozorněním na velmi závažné a nebezpečné chování třiatřicetiletého muže, který je HIV pozitivní a vědomě virus šířil dál.

29. září 2023 v 11:40 Čas čtení 0:39 O víkendu nepojede metro A mezi Můstkem a Dejvickou O víkendu nepojede metro A mezi Můstkem a Dejvickou

Pátrají také po poškozených, kteří s mužem měli intimní styk. Ti se mají neprodleně ozvat na linku 158 nebo vyšetřovateli případu na mail [email protected].

Jak se nechat otestovat na HIV? Na webu tadyted.com nalezneš mapu krajů a kromě konkrétního testovacího místa si můžeš vyhledat i informace o tom, zda testují zdarma, anonymně i na jaké další nemoci.
Pokud potřebuješ poradit, můžeš zavolat zdarma na 800 144 444 Help Line AIDS.

Uvedený případ vyšel najevo, když se na konci července přišel muž sám přiznat na policejní služebnu, jelikož ho tížilo svědomí. Policistům uvedl, že od roku 2018 do konce července 2023 měl pohlavní styk s více než pětadvaceti muži, přičemž jim neřekl, že je HIV pozitivní. Na muže, se kterými měl pohlavní styk, nemá žádné kontaktní údaje, jelikož se s nimi seznamoval v pražských gay klubech či pornokabinkách a vždy se jednalo o vztahy na jednu noc.

hledaný muž, šíření HIV, Policie
Zdroj: Policie ČR


Kriminalisté se případem v současné chvíli zabývají pro podezření ze spáchání trestného činu šíření nakažlivé lidské nemoci, za což pachateli v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi, uvedla v tiskové zprávě mluvčí Violeta Siřišťová.

Domů
Sdílet
Diskuse