Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
ČTK
9. ledna 2024 10:16
Čas čtení 0:40

Jurečka našel zastání u Fialy. „Chyboval, lituje toho a omluvil se,“ uvedl premiér ke kauze ministra

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Jurečka našel zastání u Fialy. „Chyboval, lituje toho a omluvil se,“ uvedl premiér ke kauze ministra
Zdroj: Úřad vlády ČR

Vicepremiér Marian Jurečka (KDU-ČSL) podle předsedy vlády Petra Fialy (ODS) chyboval, když špatně vyhodnotil konání vánočního večírku na ministerstvu v době střelby na Univerzitě Karlově, chyby lituje a omluvil se. Tím vidí premiér kauzu jako uzavřenou.

Fiala svůj postoj sdělil na brífinku před odletem na pracovní cestu do Indie. Připomenul také, že odpolední jednání lídrů koalice, na kterém se bude o Jurečkových výrocích zřejmě jednat, bylo svolané už dříve a téma není oficiálním bodem schůze. Podporu Jurečkovi vyjádřil předseda vlády už dříve, věc s ním projednával v sobotu. Večer bude Jurečka své jednání vysvětlovat i širšímu vedení své strany.

3. ledna 2024 8:59 Čas čtení 0:54 Jurečka prolomil mlčení o vánočním večírku v době střelby na fakultě. „Celou situaci jsem mohl vyhodnotit rychleji.“ Jurečka prolomil mlčení o vánočním večírku v době střelby na fakultě. „Celou situaci jsem mohl vyhodnotit rychleji.“

„Byla to chyba, velká chyba, kterou si uvědomuje, veřejně to řekl a také se omluvil,“ uvedl dnes Fiala s tím, že postup považuje za správný. Na dotaz, zda by Jurečkovi vystavil takzvanou žlutou kartu jako dříve ministrovi spravedlnosti Pavlu Blažkovi (ODS) za jednání s lobbistou Martinem Nejedlým, uvedl, že šlo o chybu „jiného řádu“.

Jurečka čelí kritice za to, že se vyjádřil k večírku až po dvou týdnech, podle některých k tomu neřekl pravdu. Jurečka v neděli uvedl, že je připraven zvážit, že by nabídl rezignaci. V pondělí pak doplnil, že sám aktivně návrh, aby křesťanští demokraté hlasovali o jeho odchodu z ministerského postu, nepodá.

Domů
Sdílet
Diskuse