Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
22. února 2024 14:19
Čas čtení 0:32

Známý výrobce automobilových dílů bude rušit pracovní místa v celé Evropě. Důvodem je konkurence z Číny

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Známý výrobce automobilových dílů bude rušit pracovní místa v celé Evropě. Důvodem je konkurence z Číny
Zdroj: Unsplash/Lenny Kuhne

Francouzská firma Forvia se chystá zrušit až 10 tisíc pracovních míst. Ohrožuje ji nárůst počtu elektromobilů i čínská konkurence.

O situaci informuje Financial Times. Počet zaměstnanců v Evropě by tak měl klesnout až o 13 procent. Ke snižování by mělo docházet v následujících pěti letech. Omezen bude nejen nábor nových pracovníků, ale dojde i ke zrušení počtu dočasně najatých zaměstnanců.

22. února 2024 12:21 Čas čtení 0:55 E-shop nabízí značkové oblečení pro mladé. Inspekce jej označila za rizikový E-shop nabízí značkové oblečení pro mladé. Inspekce jej označila za rizikový

Díky omezení pracovních míst společnost počítá s úsporou asi půl miliardy eur ročně od roku 2028, uvádí Wall Street Journal. Plánuje také více využívat umělou inteligenci a optimalizovat náklady.

Snaha omezit náklady pravděpodobně souvisí s nástupem elektromobilů, což představuje ohrožení pro mnoho automobilek. Poptávka po evropských elektromobilech však není až tak vysoká, potenciální zákazníky odrazuje vyšší cena. Alternativou pro ně může být čínský trh, který na evropských trzích nabízí stále větší množství dostupných elektroaut. Některé z nich také plánují výstavbu nových elektráren v Evropě, což by mohlo znamenat i příchod čínských výrobců komponent na evropský trh.

Domů
Sdílet
Diskuse