Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
ČTK
4. dubna 2024 11:20
Čas čtení 0:42

„Poměrně hodně vodky.“ Třináctiletá dívka v Brně nadýchala při kontrole přes 1,6 promile

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Poměrně hodně vodky.“ Třináctiletá dívka v Brně nadýchala při kontrole přes 1,6 promile
Zdroj: Unsplash/Charlotte Harrison/volně k užití

Třináctiletá dívka v Brně nadýchala při kontrole přes 1,6 promile alkoholu, vypila podle svých slov „poměrně hodně vodky“.

Záchranáři školačku po ošetření převezli do Dětské nemocnice Brno. V tiskové zprávě o tom ve čtvrtek informoval mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Strážníci ve středu v podvečer původně dostali oznámení, že skupina mladých lidí ve Svatoplukově ulici možná napadá dívku. „Našli třináctiletou slečnu a čtyři chlapce v jejím věku nedaleko židenických kasáren. Zalykala se slzami a strážníkům jen nesouvisle odpovídala na otázky,“ popsal mluvčí.

3. dubna 2024 14:00 Čas čtení 0:58 Obchodní dům Máj otevře už v červnu. Nabídne novou pobočku Popeyes, křišťálové nebe i bizarní sochy Obchodní dům Máj otevře už v červnu. Nabídne novou pobočku Popeyes, křišťálové nebe i bizarní sochy

Slušně se chovající mladíci strážníkům vysvětlili, že je to jejich spolužačka a potkali ji silně opilou. Podpírali ji proto na cestě domů, což dívka potvrdila. „Chlapci ochotně řekli, kolik je kamarádce roků, kdo se o ni stará, a trpělivě ji společně se strážníky uklidňovali. Dívka se přiznala, že vypila poměrně hodně vodky, ačkoliv přesné množství neuměla odhadnout,“ uvedl Ghanem.

Při kontrole dívka nadýchala přes 1,6 promile, požádali proto o příjezd zdravotníky. V mezičase se dívka hlídce svěřila s problémy, které v danou chvíli neuměla řešit jinak než alkoholem.

3. dubna 2024 16:17 Čas čtení 0:55 Za pár rostlin konopí pět let pro „staré dědečky“. Petr Pavel zamítl žádost o milost za pěstování marihuany Za pár rostlin konopí pět let pro „staré dědečky“. Petr Pavel zamítl žádost o milost za pěstování marihuany

„Záchranáři školačku po ošetření odvezli do Dětské nemocnice Brno. Strážníci se zajímali také o to, kdo dívce alkohol prodal. Případ potom předali úředníkům, sociálním pracovníkům i policistům,“ uvedl Ghanem.

Domů
Sdílet
Diskuse