Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
21. května 2024 v 18:50
Čas čtení 1:14

MS v hokeji: Češi v zápase s Kanadou senzačně vyrovnali, nakonec padli v prodloužení

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
MS v hokeji: Češi v zápase s Kanadou senzačně vyrovnali, nakonec padli v prodloužení
Zdroj: TASR/AP

Česko má za sebou poslední zápas ve skupině a bylo se na co dívat!

Česká i kanadská reprezentace měly postup do čtvrtfinále jistý už před úterním zápasem. I tak ale šlo o atraktivní podívanou. Z českého pohledu i kvůli posilám národního týmu, ke kterému se připojili David Pastrňák a Pavel Zacha. Zápas po skvělém vyrovnání ze strany Čechů v samotném závěru dospěl až do prodloužení. V něm ale při vlastním oslabení skórovala Kanada a porazila tak Česko 4:3.

Dva góly při hře bez brankáře

V úvodní třetině se Česko dostalo do několika šancí, zejména zásluhou Jakuba Fleka a Ondřeje Beránka. Několikrát zahrozila také Kanada, žádný gól ale nepadl. Podobný scénář měla i druhá třetina, ve které zůstali brankáři obou týmů nadále stoprocentní.

Skóre se změnilo na začátku třetí třetiny, a to v neprospěch českého týmu. Kanada totiž bleskově využila přesilovou hru a díky střele Dylana Cozense se dostala do vedení 1:0. O osm minut později ale O2 arena slavila vyrovnání, když v přesilové hře překonal kanadského brankáře Dominik Kubalík. 

Jenže vyrovnaný stav netrval dlouho. Před Lukášem Dostálem zakončil bekhendem Dawson Mercer a Kanada šla do vedení. Další gól na 3:1 přidal v 56. minutě Brandon Hagel.

27. května 2024 v 16:30 Čas čtení 6:07 KOMENTÁŘ: Konečně mám svoje Nagano! O zlatě z Prahy budu jednou vyprávět dětem KOMENTÁŘ: Konečně mám svoje Nagano! O zlatě z Prahy budu jednou vyprávět dětem

České naděje ožily v 57. minutě, kdy národní tým umocnil přesilovou hru o jednoho hráče v poli navíc a s prázdnou klecí. A tah mu vyšel, na rozdíl jediné branky snížil Ondřej Palát. Hrdinou závěrečných minut se pak stal kapitán Roman Červenka, který v čase 58:11 a při hře bez brankáře vyrovnal na 3:3. 

V prodloužení rozhodčí zapískali faul na Červenku a Češi si zahráli v početní výhodě. Jenže byla to Kanada, kdo se radoval. Ve vlastním oslabení skóroval střelec úvodní branky Dylan Cozens a Kanada tak Česko porazila 4:3 po prodloužení. Úřadující šampion tak zůstal v základní části neporažen.

Domů
Sdílet
Diskuse