Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
14. srpna 2024 v 11:16
Čas čtení 0:34

Donald Trump, J.K. Rowling i Elon Musk. V žalobě alžírské boxerky Imane Khelif se objevují známá jména

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Donald Trump, J.K. Rowling i Elon Musk. V žalobě alžírské boxerky Imane Khelif se objevují známá jména
Zdroj: Getty Images

Alžírská boxerka Imane Khelif podala žalobu na sociální síť X kvůli útokům lidí, kteří zpochybňovali její způsobilost zápasit na olympiádě v Paříži. Tvrdili o ní, že není žena.

Žaloba byla podle francouzského práva podána proti „neznámým osobám“, což prokuratuře umožňuje vyšetřovat všechny uživatele, kteří proti sportovkyni psali nenávistné příspěvky. Dokument přitom obsahuje i několik známých jmen, jako je např. britská spisovatelka J.K. Rowling, americký miliardář Elon Musk nebo americký exprezident Donald Trump. 

11. srpna 2024 v 13:30 Čas čtení 1:27 Tvrdili, že není žena. Alžírská boxerka Khelif podává žalobu kvůli urážkám na internetu Tvrdili, že není žena. Alžírská boxerka Khelif podává žalobu kvůli urážkám na internetu

Rowling v jednom ze svých příspěvků na sociálních sítích komentovala zápas mezi Khelif a italskou boxerkou Angelou Carini se slovy, že alžírská sportovkyně je muž, který si „užívá utrpení ženy, kterou právě udeřil do hlavy“. Musk zase sdílel příspěvek plavkyně Riley Gaines, která tvrdila, že „muži nepatří do ženských sportů“.

Khelif, která v sobotu získala zlatou medaili v ženském boxu v kategorii do 66 kilogramů, musela během olympijských her čelit mnoha útokům kvůli svému pohlaví. Čerstvá olympijská vítězka se přitom narodila jako žena a sama sebe neoznačuje jako transgender nebo intersex osobu. Na její obranu vystoupil i Mezinárodní olympijský výbor.

Domů
Sdílet
Diskuse