Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Anna-Marie Hanzlíková
31. srpna 2024 v 12:36
Čas čtení 0:32

VIDEO: Požár lesa na Svitavsku hasiči stále likvidují, vyloučeno není ani úmyslné zapálení

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VIDEO: Požár lesa na Svitavsku hasiči stále likvidují, vyloučeno není ani úmyslné zapálení
Zdroj: X / @HZS_Pardubice

Les začal hořet v pátek odpoledne, kvůli silnému větru se požár šířil rychle. Hasiči vyhlásili třetí požární stupeň ze čtyř možných. Později byl snížen na první stupeň.

HZS Pardubického kraje o požáru podrobně reportovala na svém účtu X. V pátek 30. srpna odpoledne vyjelo do Městečka Trnávka nejprve devět jednotek, později se jejich počet vyšplhal na 22. Těm situaci komplikovaly kromě větru i vysoké venkovní teploty. 

31. srpna 2024 v 12:00 Čas čtení 0:27 VÝSTRAHA: V celém Česku hrozí požáry. Teploty překročí i 30 stupňů VÝSTRAHA: V celém Česku hrozí požáry. Teploty překročí i 30 stupňů

Později byly povolány další posily včetně vrtulníku o objemu tří tisíc litrů hasební vody, kterou čerpal ze zatopeného lomu Mrtvák. 

Po půl osmé dostávají hasiči oheň pod kontrolu, ale likvidace požáru trvají i v sobotních dopoledních hodinách. Stále totiž není lokalizovaný. Jak to na místě vypadá se můžeš podívat ve videu níže.

Podle České televize místo analyzují i drony. Příčina požáru není známá, vyloučeno však dle redaktorky ČT Kateřiny Lunerové není ani úmyslné zapálení.

Domů
Sdílet
Diskuse