Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Radoslava Horňáková TASR
dnes 23. října 2024 v 16:21
Čas čtení 0:35

V Chorvatsku odmítlo tisíc žáků nastoupit do školy. Může za to 9letý chlapec, který je šikanuje

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V Chorvatsku odmítlo tisíc žáků nastoupit do školy. Může za to 9letý chlapec, který je šikanuje
Zdroj: TASR/František Iván

Rodiče žáků v Záhřebu protestují proti šikaně.

V chorvatské metropoli Záhřeb přibližně tisíc žáků základní školy odmítlo v úterý nastoupit do vyučování po návratu devítiletého chlapce, který je údajně šikanuje. Podle informací agentury AFP a chorvatské státní televize HRT byl tento chlapec již dříve nucen odejít z jiné školy. Jeho spolužáci se totiž hromadně odhlašovali kvůli chlapcovu chování.

23. října 2024 v 13:18 Čas čtení 0:40 Muž z Plzně si v luxusní restauraci dával jídlo a pití za 25 tisíc. Pak předstíral kolaps, aby nemusel platit Muž z Plzně si v luxusní restauraci dával jídlo a pití za 25 tisíc. Pak předstíral kolaps, aby nemusel platit

Rodiče tvrdí, že chlapec ohrožuje spolužáky fyzickými útoky, výhrůžkami, sexuálním obtěžováním a hanlivým slovníkem. Mnozí žáci museli vyhledat odbornou pomoc. Situace otřásla vzdělávacím systémem země, přičemž začátkem října žáci už pět dní bojkotovali vyučování, což vedlo k dočasnému odchodu chlapce a odstoupení ředitele školy kvůli nátlaku.

V úterý večer se před školou shromáždily stovky rodičů s transparenty jako POMOZTE CHLAPCI!KONEJTE! nebo KDO V RÁMCI SYSTÉMU SELHAL?. Tvrdí, že neprotestují proti samotnému chlapci, ale proti neefektivnímu systému. Tamní ministr školství Radovan Fuchs vyzval děti, aby se vrátily do školy, ale rodiče plánují pokračovat v protestech i ve středu.

Domů
Sdílet
Diskuse