Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
dnes 25. října 2024 v 13:47
Čas čtení 0:45

Bratři Menendezovi chtějí na svobodu. Prokurátor navrhl nové projednání jejich případu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Bratři Menendezovi chtějí na svobodu. Prokurátor navrhl nové projednání jejich případu
Zdroj: Netflix

Státní prokurátor v Los Angeles ve čtvrtek oznámil, že požádá soud o nové projednání případu bratří Menendezových, kteří v roce 1989 zastřelili své rodiče.

Lyle a Erik Menendezovi jsou ve vězení od roku 1990. O šest let později byli odsouzeni na doživotí bez možnosti podmínečného propuštění. Zájem veřejnosti o tento desítky let starý případ se letos zvýšil poté, co Netflix vydal nejprve seriál Monstra: Příběh Lylea a Erika Menendezových a následně ještě dokument The Menendez Brothers.

20. září 2024 v 8:30 Čas čtení 5:11 Dětství plné nepředstavitelné bolesti. Tohle je skutečný příběh bratrů Menendezových Dětství plné nepředstavitelné bolesti. Tohle je skutečný příběh bratrů Menendezových

„Doporučíme soudu, aby byl doživotní trest bez možnosti podmínečného propuštění zrušen a aby byli odsouzeni za vraždu,“ uvedl prokurátor pro stanici ABC News. Podle svých slov se domnívá, že oba odsouzení svůj dluh vůči společnosti splatili.

Gascón pro bratry navrhuje trest ve výši 50 let vězení, což by jim podle kalifornského zákona o opětovném odsouzení mohlo umožnit podmínečné propuštění vzhledem k jejich věku v době vražd. Oběma bratrům bylo v době vraždy méně než 26 let. Prokurátor však zdůraznil, že rozhodnutí o propuštění závisí na rozhodnutí vrchního soudu v Los Angeles.

29. září 2024 v 7:10 Čas čtení 1:01 Herec z Monsters navštívil vraha Erika Menendeze ve vězení. „Bylo to hodně emotivní,“ přiznal Herec z Monsters navštívil vraha Erika Menendeze ve vězení. „Bylo to hodně emotivní,“ přiznal

Otec je měl zneužívat

Bratři dlouhodobě tvrdí, že své rodiče zabili v sebeobraně. Důvodem mělo být dlouhodobé sexuální zneužívání ze strany otce. Tato obvinění však byla v roce 1996 vyloučena ze soudního procesu, znovu se do centra pozornosti dostala až v letošním roce díky novému filmu.

Domů
Sdílet
Diskuse