Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Alena Julie Novotná
22. června 2023 20:51
Čas čtení 0:51

Všichni z miniponorky Titan jsou po smrti, oznámila společnost OceanGate. Pobřežní stráž kondolovala pozůstalým

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Všichni z miniponorky Titan jsou po smrti, oznámila společnost OceanGate. Pobřežní stráž kondolovala pozůstalým
Zdroj: OceanGate

Ve čtvrtek proběhla tisková konference Pobřežní stráže Spojených států amerických k miniponorce Titan, která se ztratila při přepravě pěti lidí na místo vraku Titaniku.

Podle tiskové zprávy měla na tiskové konferenci diskutovat „nálezy z dálkově ovládaného vozidla Horizon Arctic poblíž Titaniku“. Podle zprávy, kterou přezkoumalo CNN, byly trosky objevené v oblasti hledání z vnějšího těla Titanu. Pátrání po kapsli plavidla pokračuje, uvádí zpráva. Mezi troskami se našel přistávací rám a zadní kryt ztracené miniponorky, píše BBC

22. června 2023 16:40 Čas čtení 1:10 Takto zřejmě zemřela posádka miniponorky Titan: Vysvětlujeme, jak probíhá podchlazení nebo hypoxie (Aktualizováno) Takto zřejmě zemřela posádka miniponorky Titan: Vysvětlujeme, jak probíhá podchlazení nebo hypoxie (Aktualizováno)

Společnost OceanGate těsně před devátou večerní ve svém prohlášení oznámila, že celá pětice, která se v ponorce Titan nacházela, je pravděpodobně po smrti. „Máme za to, že náš CEO Stockton Rush, Shahzada Dawood a jeho syn Suleman, Hamis Harding a Paul-Henri Nargeolet jsou bohužel po smrti,“ cituje z prohlášení BBC.


Tiskový brífink Pobřežní stráže USA začal ve 21 hodin českého času a bylo možné jej sledovat živě na kanálu YouTube USA TODAY.

„Po konzultaci s odborníky jsou nalezené úlomky v souladu s katastrofální ztrátou tlakové komory,“ řekl kontradmirál John Mauger. Rodinám posádky vyjádřil kondolenci. Dále uvedl, že dálkově ovládaná vozidla (ROV) operující na mořském dně kolem Titaniku zůstanou na místě. „Na mořském dně je neuvěřitelně složité prostředí,“ řekl. Mauger nemohl potvrdit, zda se podaří dostat těla pěti cestujících na pevninu.

22. června 2023 10:23 Čas čtení 3:39 Shrnujeme vše o zmizelé ponorce Titan: Řídí ji ovladač na Playstation, posádce zbývá už jen pár hodin kyslíku Shrnujeme vše o zmizelé ponorce Titan: Řídí ji ovladač na Playstation, posádce zbývá už jen pár hodin kyslíku

Výletní ponorka Titan se ztratila v neděli během plavby k vraku parníku Titanik na severu Atlantského oceánu. Ten se nachází v hloubce kolem čtyř kilometrů ve vzdálenosti přibližně 640 kilometrů od pobřeží kanadské provincie Newfoundland.

Domů
Sdílet
Diskuse