Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková
17. července 2023 12:37
Čas čtení 0:28

České tsunami ve Wimbledonu: Tituly získali i juniorští deblisté, Bartůňková byla ve finále

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
České tsunami ve Wimbledonu: Tituly získali i juniorští deblisté, Bartůňková byla ve finále
Zdroj: Twitter/@ITFTennis

České tenistky Alena Kovačková a Laura Samsonová ovládly ve Wimbledonu čtyřhru juniorek, titul získal po boku Itala Vulpitta i Jakub Filip. Až do finále dvouhry se dostala i Nikola Bartůňková, která nakonec skončila druhá.

Čeští tenisti a tenistky slavili vítězství i v juniorské sekci Wimbledonu. Ve čtyřhře uspěly Laura Samsonová s Alenou Kovačkovou, když porazily Hannah Klugmanovou a Isabelle Lacyovou 6:4 a 7:5. Ve čtyřhře juniorek získaly pro Česko první titul od roku 2013, kdy se stejný úspěch podařil Barboře Krejčíkové s Kateřinou Siniakovou. 

16. července 2023 22:32 Čas čtení 0:52 Další český úspěch na Wimbledonu! Strýcová a Sie Šu-wej ovládly finále čtyřhry Další český úspěch na Wimbledonu! Strýcová a Sie Šu-wej ovládly finále čtyřhry

Úspěch slavil i Jakub Filip, který si spolu s italským partnerem Gabrielem Vulpittou poradil se srbsko-francouzskou dvojicí Arthurem Geou a Brankem Djuričem dvakrát 6:3.

15. července 2023 16:33 Čas čtení 0:46 Paráda! Tenistka Markéta Vondroušová je vítězkou Wimbledonu. Tunisanku Džabúr porazila 6:4, 6:4 Paráda! Tenistka Markéta Vondroušová je vítězkou Wimbledonu. Tunisanku Džabúr porazila 6:4, 6:4

Nikole Bartůňkové se v semifinále dvouhry podařilo vyřadit nasazenou jedničku a vítězku junior Australian Open a Roland Garros Rusku Alinu Kornějevovou. Ve finále se pak potkala s Clervie Ngounoue, na kterou ale nestačila. Česká juniorka ve finálovém souboji podlehla reprezentantce ze Spojených států dvakrát 2:6. 

Domů
Sdílet
Diskuse