Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Adam Novosad TASR
11. srpna 2023 10:23
Čas čtení 0:44

Velké zatýkání na Slovensku: Kriminální agentura zadržela bývalého policejního prezidenta z Ficovy éry a kandidáta Směru-SD

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Velké zatýkání na Slovensku: Kriminální agentura zadržela bývalého policejního prezidenta z Ficovy éry a kandidáta Směru-SD
Zdroj: TASR

NAKA (slovenská Národní kriminální agentura) v pátek ráno zadržela bývalého policejního prezidenta Tibora Gašpara. Informoval o tom na sociální síti jeho syn Pavel Gašpar. Obvinili také Norberta Bödöra.

Podle informací portálu Aktuality.sk policie Gašpara zadržela pro podezření z korupce. Gašpar figuruje v kauze Očistec. Policie podle portálu zadržela i policistu Romana Stahla, rovněž pro korupci. Obvinila i oligarchu Norberta Bödöra, ale toho nezadržela, protože ho nenašla na adrese.

11. srpna 2023 10:00 Čas čtení 1:05 Češka předstírala smrt, aby si zachránila život. Po brutálním znásilnění ji útočník zabalil do pytle a shodil ze srázu Češka předstírala smrt, aby si zachránila život. Po brutálním znásilnění ji útočník zabalil do pytle a shodil ze srázu

Stahl, bývalý policista, musel v minulosti skončit jako šéf policejního týmu zabývajícího se kauzami, které otevřel zavražděný novinář Ján Kuciak. Jeho jméno se zmiňovalo v komunikaci mezi Marianem Kočnerem a Norbertem Bödörem.

Podle portálu Startitup.sk jsou kromě korupce obvinění Gašpar, Bödör i Stahl ze založení, zosnování a podporování zločinecké skupiny a zneužívání pravomoci veřejného činitele.

Kandidát do parlamentu

Syn policejního exprezidenta zadržení popsal jako „předvolební cirkus“ a ve statusu na Facebooku tvrdí, že policie Gašpara přišla zadržet na základě výpovědi bývalého elitního policisty Bernarda Slobodníka, který už delší dobu spolupracuje s policií.

Gašpar je na devátém místě kandidátní listiny Směru-SD do parlamentních voleb. Šéf strany Robert Fico jeho zadržení ve statusu na Facebooku označil za „chrapounství“.

10. srpna 2023 13:21 Čas čtení 1:07 Úmrtí Roma po zásahu policie v Teplicích prověří Evropský soud pro lidská práva Úmrtí Roma po zásahu policie v Teplicích prověří Evropský soud pro lidská práva

„Ve věci, ve které vykonává dozor prokurátor Úřadu speciální prokuratury, provádí v současnosti úkony policie, proto se k ní nebudeme vyjadřovat,“ řekla pro TASR mluvčí Generální prokuratury SR Jana Tökölyová.

Domů
Sdílet
Diskuse