Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Lukáš Čelka
27. srpna 2023 11:14
Čas čtení 0:33

V malé francouzské vesnici nutí řidiče zpomalit chaotické dopravní čáry

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Podle starosty samosprávného kraje bylo toto řešení upřednostněno před původním plánem postavit na místě zpomalovač.

Malá francouzská vesnička vyřešila problémy s dopravou velmi svérázným způsobem. Na křižovatce typu T se totiž rozhodli namalovat vlnité čáry, které pravděpodobně zaskočí všechny přijíždějící řidiče, píše portál Ladbible.

Silniční čáry, připomínající spíše abstraktní umění než dopravní značení, namalovali silničáři poté, co si obyvatelé zastrčené obce Baune začali stěžovat na auta projíždějící ve velké rychlosti. Mnozí řidiči ignorovali nejvyšší povolenou rychlost 30 km/h na daném úseku obce.

autove ciary
Zdroj: Facebook/@Ca bouge sur Bauné

Francouzské úřady intenzivně přemýšlely a diskutovaly o možných řešeních dopravní situace, až se nakonec rozhodly pro zjevně nejšílenější z nich. Starostka obce Audrey Revereault v rozhovoru pro The Connexion řekla, že místní doufají v efektivitu nestandardního značení. Momentálně je však jen ve stadiu testování.

Starosta samosprávného kraje, ve kterém se obec nachází, přiblížil, že toto řešení bylo upřednostněno před původním plánem postavit na místě zpomalovač. Ten by však podle jeho slov místním způsoboval nepříjemný hluk.

Domů
Sdílet
Diskuse